”Leacurile băbești” acceptate de către medici

  1. Scăpaţi de durerea de dinţi fără să deschideţi gura ! – Este de ajuns să frecaţi o bucăţică de gheaţă între degetul mare şi arătător. Terminaţiile nervoase care se află în zonă în formă de „V” a mâinii stimulează o regiune din creier care blochează recepţionarea semnalelor de durere provenite de la faţă şi de la mâini.

Un studiu canadian arată că puteţi încerca metoda și fără gheaţă, însă ar avea o eficienţă cu 50% mai scăzută.

  1. Dacă vă râcâie pe gât, scărpinaţi-vă în ureche! – Cum nu puteţi să vă scărpinaţi direct în gât, încercaţi să rezolvaţi problema altfel. Prin ureche.

Medicii ORL-işti explică: atunci când sunt stimulaţi nervii care se află în ureche, se creează un act reflex în gât, care provoacă un spasm al muşchiului. Acest spasm face ca gâdilatura să dispară.

  1. Contra fricii de injecţii. – Cercetatorii germani au descoperit că dacă tuşiţi în timpul unei injecţii nu vă mai doare atât de tare înţepătura.

De ce ? Pentru că acest truc produce o creştere bruscă şi temporară a tensiunii în piept şi în canalul spinal, inhibând structurile care conduc durerea la cordul spinal.

  1. Cum să stingeţi arsurile la stomac. – Dormiţi pe partea stângă,  vă sfătuiesc medicii gastroenterologi.

Explicaţia este simplă: când dormiţi pe dreapta, stomacul se află mai sus decât esofagul, permiţând mâncării şi acidului să alunece spre gât. Când staţi întinşi pe stânga, stomacul este mai jos decat esofagul şi gravitaţia lucrează în favoarea dumneavoastră.

  1. Cum să nu vă mai curgă sânge din nas. –  Puneţi o bucăţică de bumbac pe gingia de sus, sub vârful buzei, şi apăsaţi cu putere pe bucata de material.

„Sângele provine în special din partea anterioară a septului. Apăsând aici, veţi opri sângerarea”, apreciază medicii.

  1. Cum să scăpaţi de ameţeală. – Aţi băut câteva pahare şi v-aţi ameţit ?

Ţineţi-vă cu mâna de ceva stabil.  Mecanismul responsabil cu echilibrul se află în urechea internă şi pluteşte într-un fluid care are aceeaşi densitate ca şi sângele.

Cum alcoolul diluează sângele, se modifică şi structura lichidului, fapt care afectează echilibrul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.