1 iunie – program de Ziua Copilului în Bucureşti şi în alte oraşe

Parada Micilor Bicicliști are loc de 1 iunie,începând cu ora 10.00, în parcarea de la Sala Polivalentă. Intrarea este liberă și sunt așteptați copii de toate vârstele, indiferent de tipul de bicicletă folosit. Pe lângă partea necesară de distracție, evenimentul de Ziua Copilului are și o latură practică și vrea să îi învețe pe copii câteva reguli de siguranță care trebuie să fie respectate în timpul deplasării pe două roți. Aceștia vor învăța cum să pedaleze printre obstacole și cum să se deplaseze în grup. Copiii trebuie să fie însoțiți de un adult și trebuie să fie echipați cu cască și bicicletă.

La Happy Cinema, de 1 iunie, copiii sub 12 ani au ocazia să vizioneze gratuit patru titluri de animație- Balerina, Strumpfii: Satul Pierdut, Strada Speranței (care este primul film 3D de animație românesc) și filmul The Lego Batman. În plus, primii 100 de copii care merg la Happy Cinema de Ziua Copilului primesc cadou. Copiii de toate vârstele vor avea la dispoziție o mulțime de filme animate pe care le pot viziona.

Concertul Harry Potter și Piatra Filozofală este probabil unul dintre cele mai așteptate evenimente care se vor desfășura în data de 1 iunie, la Sala Palatului, începând cu ora 19.00. Dacă nu știi unde să mergi de ziua copilului acesta este o variantă nemaipomenită pentru cei mici, dar și pentru copilul din tine care vrea să retrăiască aventurile lui Harry Potter printr-o modalitate inedită.

La concert va participa Orchestra Simfonică București care va interpreta fiecare notă din coloana sonoră originală, compusă de John Williams, sincronizându-se cu proiecția peliculei în HD, pe un ecran de 20 de metri.

Expoziția de fluturi vii este special creată pentru sărbătorirea Zilei Copilului și se va desfășura în perioada 1-4 iunie în Sun Plaza, între orele 12.00 și 20.00. Lăsați liberi într-un cort special amenajat, zeci de fluturi colorați vor putea fi observați cum zboară, cum mănâncă și vor putea fi luați în mână și studiați de cei mici.

Copacul cu Haine vă așteaptă să sărbătoriți ziua de 1 iunie ajutând copiii nevoiași și vă așteaptă în Parcul Cișmigiu să donați haine, alimente, jucării și rechizite pentru micuții cu posibilități materiale reduse. Trebuie să menționăm că pachetele trebuie să fie însoțite de etichete care să conțină informații referitoare la conținutul lor și pentru cine sunt destinate (băieți, fete). Evenimentul va avea loc pe Aleea Primăverii, la intrarea în fața Primăriei.

Concertul Smiley este un alt cadou de Ziua Copilului, având loc pe 1 iunie la Arenele Romane, când artistul va sărbători 10 ani de carieră solo. Concertul Smiley începe la ora 21:00, însă există un moment artistic pregătit pentru ora 20:00, iar protagoniștii vor fi Alex Mușat și Sebastian Seredinschi, colaboratori cu artistul la HaHaHa Production. Noul concert Smiley are de gând să fie total diferit de ce a făcut artistul până acum, iar la Arenele Romane acesta va avea în spate 260mp de ecrane LED și va cânta mai bine de două ore și jumătate live.

Expo Laborator este o expoziție de știință interactivă, un eveniment special pentru copii care se va desfășura în Timișoara, până în data de 16 iunie, la Muzeul Național al Banatului. Scopul expoziției este de a-i învăța și integra pe cei mici într-o lume inedită a științei și a tehnologiei. Aici se pregătesc numeroase experimente și cursuri de laborator care să le arate celor mici cum se petrec numeroase fenomene din biologie, chimie și fizică: Cum funcționează gravitația, ce este un giroscop, cum ridici greutăți cu un efort mic, toate acestea sunt întrebări care își vor găsi un răspuns.

Festivalul de 1 iunie Lolly Bloom, ediția Cluj-Napoca, se va desfășura în perioada 1-4 iunie în Parcul Central și pregătește numeroase activități educative și jocuri creative pentru cei mici.

Ziua Copilului în culori este numele evenimentului care se va desfășura în Alba Iulia, în Cetatea Alba Carolina, începând cu ora 10.00. Aici se va organiza un Flash Mob cu peste 1.500 de copii, care vor forma tricolorul și vor arunca cu baloane în aer.

Festivalul de Ziua Copilului în Brașov își va face simțită prezența prin spectacolul-maraton „Vivat copilăria pe Tărâmul Minunilor”. Aici, unii dintre cei mai talentați copii din județ vor avea ocazia de a performa pe scena amplasată în Piața Sfatului. De asemenea, se vor organiza numeroase ateliere de creație, jocuri interactive, concursuri cu premii și alte surprize care încă nu au fost dezvăluite de organizatorii evenimentului.

Caravana Gașca Zurli, cea mai iubită trupă pentru copii din România, călătorește prin tot Bucureștiul cu ocazia zilei de 1 iunie 2017 și aduce cu sine o multitudine de spectacole și distracții pentru cei mici. Trupa de artiști va susține câte un spectacol în fiecare sector al Capitalei. Caravana va porni din Piața Universității la ora 10.00 și va avea reprezentații în Parcul Floreasca, Parcul Național, Parcul IOR, Parcul Carol, Parcul Sebastian și Parcul Crângași.

Copiii Colorează Viața este cea de-a 12-a ediție a festivalului organizat de Itsy Bitsy de Ziua Copilului în București. Evenimentul de 1 iunie, care va avea loc începând cu ora 10.00 în parcul Alexandru Ioan Cuza, este dedicat deopotrivă copiilor și părinților unde aceștia se vor putea bucura de muzică, dans, jocuri și concursuri, ateliere de creativitate, ateliere sportive, existând chiar și activități pentru bebeluși.

1 iunie la Iaşi

De 1 iunie, trenuleţul distracţiei de la Kidsland Club îi plimbă pe călătorii cei mici ai copilăriei prin toate staţiile bucuriei.
Minidisco – distracţie, dans şi tombolă cu premii
Balonul surpriză – cu provocări şi premii în ore de joacă pentru copii
Jocurile copilăriei – Gară, gară, vrem pasageri!, Valiza haioasă
şi multe alte activităţi creative, cât e ziua de lungă!

Choo, Chooo, începem călătoria!

Programul zilei Kidsland Club Palas Mall:
Între orele 10.00 – 16.00 ne jucăm şi ne distrăm la activităţi creative
Dansăm şi sărbătorim Ziua Copiilor între orele 16.00 şi 20.00 la Petrecerea cu haz şi premii minunate la tombola copiilor
După petrecere continuăm cu jocuri şi concursuri până la ora 22.00

Vă aşteptăm cu drag şi în Iulius Mall să sărbătorim 1 iunie cu jocuri şi surprize, mascote şi mii de bucurii, pentru voi copii!

Mihai Constantinescu – O lume minunată!

Ora 19,00 – La Teatrul Naţional “Vasile Alecsandri” din Iaşi va avea loc un concert extraordinar Mihai Constantinescu – O lume minunată!

Ziua Porţilor Deschise pentru copii, la ISU Iaşi

Cu ocazia „Zilei Internaţionale a Copilului”, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Mihail Grigore Sturza” al Judeţului Iaşi organizează miercuri, 1 iunie, între orele 09.00-16.00, “Ziua Porţilor Deschise”.

Copiii, dar şi însoţitorii acestora sunt aşteptaţi la sediul Inspectoratului şi al subunităţilor din Iaşi, Paşcani, Tîrgu Frumos, unde vor avea posibilitatea să asiste la prezentarea autospecialelor de intervenţie, la exerciții demonstrative efectuate de lotul sportiv al inspectoratului precum și la demonstrații cu echipamentele de descarcerare.

În cadrul acestor activităţi, copiii vor afla mai multe lucruri despre intervențiile salvatorilor ieşeni și vor învăța cum să se protejeze în caz de incendiu sau cutremur. Totodată, ei vor putea „să testeze” câteva din echipamentele tehnice din dotarea autospecialelor de stins incendii.

Aventurile micului prinţ la Ateneul Tătăraşi

Ateneul Tătăraşi vă invită miercuri, 1 iunie, ora 19:00, la Premiera spectacolului pentru copii “Aventurile Micului Prinţ”, după Antoine de Saint Exupery.

Regia: Victor Zaharia. Scenografia: Cătălin Târziu. Video Design – Andrei Cozlac, Andrei Botnaru. Sound Design – Ana Teodora Popa. Costume – Rodica Maria Eşanu. Dramaturgia – Caterina Ursu. Distribuţia: Bogdan Popa, Ovidiu Ivan, Dragoş Stan, Tudor Alexandru, Lăcrămioara Maria Hrubaru-Roată.

De 1 Iunie, Teatrul „Luceafărul” joacă la Torino și la Iași

Anul acesta nu doar copiii din Iași se vor bucura de spectacolele Teatrului „Luceafărul”, ci și cei din afara granițelor țării. Artiștii ieșeni se află în prezent într-un turneu la Torino cu spectacolul „Capra cu trei iezi”.

Teatrul „Luceafărul” va susține o reprezentație la Consulatul General al României din Torino, de la ora 18,30. Întrucît se așteaptă spectatori de origine română, dar și italieni, spectacolul va fi susținut tot în limba italiană.

„Concert de concerte” – concert simfonic

Filarmonica de Stat ”Moldova” Iasi va invita miercuri, 1 iunie 2016, ora 18:00 in sala mare a Teatrului Luceafarul la concertul simfonic “Concert de concerte”.

Dirijor: Radu Popa. Soliști: Ana Maria Radu, oboi; Ana Maria-Fotache, vioară; Dragoș Andrei Cantea, pian.

PROGRAM
Johann Hummel – Introducere și temă cu variațiuni pentru oboi și orchestră, op. 102;
W.A. Mozart – Concertul nr. 4 pentru vioară și orchestră, în re major, K 218;
W.A. Mozart – Concertul nr. 27 pentru pian și orchestră în si bemol major, K 595;

Evenimente dedicate Zilei Copilului, la Palas Iași

Astăzi, ştrengarii sunt răsfățați cu activități aparte. De la ora 13.00, în Atriumul Palas Mall va avea loc gala laureaților Festivalului Piticul de Ciocolată. Sute de copii, desemnați în urma preselecțiilor, vor performa pe scenă, demonstrându-le părinților, educatorilor și publicului că sunt cei mai talentați la dans și muzică. Festivalul este coordonat de cadrele didactice de la Grădinița cu Program Prelungit 12 din Iași, împreună cu Asociația Bravo Events.

De la ora 17.00, pe scenă vor urca mici balerine, care vor oferi un spectacol coregrafic deosebit. Evenimentul este organizat de clubul Dance Studio Oana.

De la ora 19.00, publicul va fi încântat cu un concert extraordinar pentru orchestră, cor și ansamblu de percuție. La spectacol participă Orchestra claselor VI-VIII, Ansamblul de percuție Alternances Junior, Corul claselor V-VIII și Corul claselor IX-XII din cadrul Colegiului Național de Artă „Octav Băncilă” Iași.

De la ora 18.00, în parcul Palas, Asociația Încredere și Speranță susține un concert coral cu și pentru copii.