1 Mai – Paris – ciocniri între polițiști și demonstranți

O școală de șoferi și un restaurant fast-food au fost distruse și jefuite. Aproximativ 200 de membri black bloc au fost arestați pentru că au cauzat tulburări.

Ciocniri între polițiști și militanții anarhiști și de extrema stângă, cu fața acoperită la evenimentele de 1 mai la Paris. Demonstranții, estimați la cel puțin 1200, au aruncat obiecte în agenții autorităților care au răspuns cu gaze lacrimogene și folosind tunuri de apă. După cum a raportat Le Parisien, o școală de șoferi și un restaurant fast-food au fost distruse și jefuite. Arestați aproximativ 200 de protestatari.

După cum a scris mass-media franceză, inclusiv Le Monde, ciocnirile au fost cauzate de aproximativ o mie de tineri violenți în apropierea gării Austerlitz. Restul protestului a fost nevoit să se abată de la itinerarul său prestabilit.

Ministrul de Interne: „au fost acte de nedescris“ – „condamnăm cu fermitate violența și actele degradante“ comise în marșul 1Mai de la Paris, declară ministrul de Interne francez Gerard Collomb într-un tweet. Ministrul a asigurat că „au fost luate toate măsurile necesare pentru a opri tulburările serioase și pentru a aresta pe cei responsabili pentru aceste acte de nedescris”.