15% din cazurile coronavirus din România, sunt cadre medicale

Spitalul Suceava

Ziarul nostru a criticat dur demisia cadrelor medicale, socotind-o ca o dezertare le vreme de război, din cauza pandemiei, iată însă și partea întunecată a lucrurilor:

357 de cadre medicale din România au fost diagnosticate cu coronavirus, dintre care 200 în Suceava și 60 în București

Din datele centralizate până miercuri seară, un număr de 357 cadre medicale sunt infectate cu noul coronavirus, a transmis Grupul de Comunicare Strategică.

Din acest total, 99 sunt medici, 127 asistenți medicali, 35 infirmiere, 11 îngrijitoare și 85 de pacienți personal auxiliar.

DSP Botoșani a revenit cu informația privind numărul de cadre medicale confirmate cu noul coronavirus.

Este vorba de 19 cadre medicale confirmate. Restul până la 31 sunt în așteptarea rezultatului probelor prelevate.

Zeci de cadre medicale infectate cu coronavirus la 4 spitale mari din Capitală: Universitar, Spitalul Militar, „Sfântul Ioan” și „Victor Babeș”. Sute de teste cu rezultate în așteptare

Tot mai multe spitale anunţă cazuri de COVID-19 printre medici şi asistenţi. Sunt 357 de cadre medicale infectate în toată ţara.

Doar în ultimele 24 de ore, 4 spitale din Capitală au anunţat că au medici, asistente sau infirmiere care s-au îmbolnăvit.

Medicii au devenit şi ei pacienţi la Universitar, la Spitalul Militar, la „Sfântul Ioan” şi „Victor Babeş”. O situaţie alarmantă pentru toată lumea!

Johannis s-a pripit

Președintele României, Klaus Iohannis, care de obicei este foarte lent, nu doar la vorbă, de data asta s-a pripit:

…a semnat miercuri decretul privind retragerea decorației conferite Spitalului Județean de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava, a transmis Administrația Prezidențială.

„Având în vedere gravele deficiențe în activitate constatate în perioada stării de urgență provocate de pandemia de COVID-19, de natură să anuleze orice rezultate meritorii obținute anterior…

Președintele Klaus Iohannis a retras Ordinul ‘Meritul Sanitar’ în grad de Cavaler, conferit prin Decretul nr. 205 din 5 aprilie 2019, Spitalului Județean de Urgență ‘Sfântul Ioan cel Nou’ Suceava”, se arată în comunicatul Administrației prezidențiale.

Peste 100 de cadre medicale de la spitalul din Suceava sunt infectate cu noul coronavirus, unitatea medicală este închisă pentru 48 de ore.


CITEȘTE ȘI Pe ce a fost cheltuit bugetul, crescut an de an, de la sănătate?


Situația epidemiei în România

Vârsta medie a pacienţilor, diagnosticaţi în România, cu noul coronavirus este de aproximativ 45 de ani

Vârsta medie a pacienţilor diagnosticaţi, până în prezent, în România, cu noul coronavirus este de aproximativ 45 de ani.

Cel mai mare procent îl reprezentă persoanele cu vârste cuprinse între 19 şi 50 de ani (60%), potrivit Grupului de Comunicare Strategică.

Potrivit Grupului de Comunicare Strategică, cei cu vârste cuprinse între 51 şi 69 de ani reprezintă 28% din cazurile de îmbolnăvire, iar cei cu vârstă mai mare sau egală cu 70 de ani – 6%.

De asemenea, 3% sunt minori, 53% – femei, iar 44% – bărbaţi.

Dintre cele 1.029 de persoane confirmate pozitiv la noul coronavirus, 16 pacienţi (2%) au între 0 şi 9 ani; 24 pacienţi (2%) au între 10 şi 19 ani;

104 de pacienţi (10%) – între 20 şi 29 de ani; 215 de pacienţi (21%) – între 30 şi 39 de ani; 267 de pacienţi (26%) – între 40 şi 49 de ani.

De asemenea, 192 pacienţi (19%) au între 50 şi 59 de ani; 117 de pacienţi (11%) – între 60 şi 69 de ani,

60 pacienţi (6%) – între 70 şi 79 de ani, iar 9 (1%) pacienţi au peste 80 de ani. Date în curs de colectare 25 (2%).


CITEȘTE ȘI O nouă vrajbă națională: pe fondul pandemiei unii medici se expun sperjurului


Ce zice Guvernul? – Premierul Ludivic Orban:

În toate țările e lipsă de echipamente medicale. Epidemia ne-a prins nepregătiți… (De ce? Cine răspunde?)

Premierul Ludovic Orban recunoaşte că în spitale sunt probleme cu echipamentele şi aparatele care sunt vitale în acest moment şi pentru personalul medical şi pentru pacienţi.

Premierul Ludovic Orban a afirmat, ieri, la Europa FM, că ”epidemia ne-a prins oarecum nepregătiți, iar lipsa de materiale există în toate țările”.

”Deși legea prevede că țara trebuie să aibă stocuri strategice de materiale, echipamente la momentul preluării guvernării noi am găsit rezervele goale.

Această criză de materiale și echipamente este o criză în toate țările europene unde e o răspândire foarte largă.

Nimeni nu s-a pregătit suficient de mult pentru a face față unei asemenea epidemiei. Capacitățile de producție sunt mult sub necesarul acestor echipamente și materiale în cazul unei epidemiei”, a afirmat premierul.

Ludovic Orban anunță că ar putea fi luate măsuri mai dure pentru medicii care acum renunță. Potrivit stiri.tvr.ro.


CITEȘTE ȘI România – dezertorii halatelor albe


România, la ora publicării articolului avea 2460 de cazuri, 92 decese, 252 recuperați, 57 în stare critică. Dintre acestea, 357 sunt cadre medicale… – aproape 15%. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.