16 victime într-o furie criminală, în Canada – Poliția a capturat și ucis făptașul

canada alerta
a ucis 16 oameni

Una dintre cele mai grave crime în masă din istoria canadiană a avut loc sâmbătă seara, au fost ucise 17 persoane (inclus făptașul) într-o furie criminală, în nordul Nova Scotia.

Poliția din Nova Scotia a răspuns la numeroase apeluri 911 la un incident legat de focuri de armă, sâmbătă seara, în Portapique, la 33 de kilometri vest de Truro, Nova Scotia.

canada alerta
a ucis 16 oameni

Poliția a declarat că a găsit „mai multe” victime în interiorul și în afara unei reședințe, dar niciun suspect. Una dintre victime este o polițistă.

A protejat zona și a demarat o anchetă. În cele din urmă, l-au aflat și urmărit pe suspect în mai multe comunități din Nova Scotia.  Crimele au fost răspândite pe o rază de cel puțin 50 de kilometri, a spus poliția.

Comisarul RCMP, Brenda Lucki, a declarat duminică seara că numărul morților a crescut la cel puțin 16 și că făptașul a fost doborât.

Gabriel Wortman, în vârstă de 51 de ani, este autorul masacrului. Un stomatolog în Dartmouth.

Wortman deținea alte câteva proprietăți și își împărțea timpul între Portapique și afacerile sale din Dartmouth. Wortman avea o clinică de proteze și alte două proprietăți în Dartmouth și una în Portapique.

Urmărirea lui Wortman a condus spre una dintre cele mai aglomerate autostrăzi din Noua Scotie. A ajuns în apropierea unei benzinării din Enfield, la aproximativ 35 de kilometri de Halifax, unde polițiștii l-au împușcat pe Wortman.

Wortman purta o uniformă sau o parte din uniformă de ofițer de poliție și conducea o mașină modificată să pară ca fiind a Poliției.

Detaliile circumstanțelor din jurul morții lui Wortman sunt, de asemenea, incomplete, precum și motivele gestului criminal. Vom reveni cu detalii din anchetă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here