176 de victime – niciun supraviețuitor – Boeing ucrainian prăbușit în Iran

Un avion ucrainean care transporta 176 de persoane – pasageri și echipaj – s-a prăbușit astăzi, miercuri, dimineață, la scurt timp după decolare în apropierea aeroportului din Teheran, ucigând pe toți cei aflați la bord și transformând terenurile agricole de la marginea capitalei în câmpuri cu resturi de flăcări, biroul președintelui ucrainean Volodymyr Zelensky o confirmă.
Agenția de știri IRNA, condusă de stat, a raportat că avionul s-a prăbușit la doar câteva minute după decolare de pe Aeroportul Internațional Imam Khomeini. Zborul era legat de capitala Ucrainei, Kiev. Toți 167 de pasageri și nouă membri ai echipajului din diferite țări au pierit, au declarat atât oficialii iranieni de urgență, cât și Ministerul de Externe al Ucrainei.
Prăbușirea zborului Ukraine International Airlines a apărut la câteva ore după ce Iranul a lansat un atac cu rachete balistice asupra bazelor irakiene care adăpostește soldați americani, unde au fost ucise 80 de persoane, dar, oficialii ucraineni și iranieni au declarat că suspectează că o problemă mecanică a doborât aeronava Boeing 737-800.
Un martor din Mohammad Qassemi a declarat că a urmărit știrile despre atacul cu rachete balistice iraniene, ca răzbunare pentru uciderea generalului Gărzii Revoluționare, Qassem Soleimani, când a auzit că accidentul se întâmplă în afara casei sale s-a gândit la un atac parte din război…
Articolul precedentO fetiță de aproximativ 7 ani a murit la Fermo arsă de vie – mama și sora mai mică salvate – este o familie din Europa de Est
Articolul următorULUITOR: Noaptea trecută, Harry și Meghan au anunțat că își abandonează rolurile de prim rang
Scriitor și jurnalist, fondator Radio Vocativ, Revista Vocativ, Vocativ Plus, il romeno

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here