18,2% din populația României muncește și trăiește în străinătate

Românii din afara granițelor au deja un minister, așa cum este și firesc, grav este că în curând vor avea un întreg guvern, dacă mai continuă valul migrației…

”Țară, țară vrem ostași, muncitori, specialiști – pe cine?”România așa cum o vrea UE și alte puteri binevoitoare! La care pupă mână guvernanții noștri lași… dar mai ales și trădători.

Aproape cinci milioane de români muncesc și trăiesc în străinătate.

Estimatul din 2017 al ONU, calificat drept optimist în Raportul privind diagnosticul problemelor sistemice provocate de emigrație, realizat de Banca Mondială, este de 3,58 milioane de persoane, adică 18,2% din populația României. Aceasta înseamnă că migrația are o contribuție de peste 75% la declinul demografic înregistrat de România.

Autorii raportului BM avansează un număr de trei milioane de români ”în vârstă de muncă” aflați în străinătate, ceea ce echivalează cu 23,3% din populația în vârstă de muncă a României.

Efectele pozitive ale remitențelor și ale emigranților reveniți sunt contrabalansate de deficitul provocat pe piața muncii din România și de o creștere economică inferioară celei posibile fără fluxurile uriașe de emigranți.

Conform Comisiei Europene, cele mai mari ponderi ale celor plecați apar în rândul persoanelor înalt calificate (26,6%). Numărul medicilor și tinerilor care studiază afară deja anunță cum va suna viitorul României.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.