2.000 de miliarde de euro – transfer în contul bancar al unui om obișnuit – dar numai pentru cinci zile!

Un asistent parlamentar din Dinant, Belgia, a descoperit faptul că primise peste 2 miliarde de euro în contul său curent. Acreditarea a provenit de la un site de la care abonamentul a fost recent anulat

Ce înseamnă să trăiești emoția de a trece… de la o persoană ca mulți alții… pentru a deveni unul dintre …cei mai bogați oameni din lume?

Luc Mahieux a cunoscut această minunată iluzie timp de 5 zile. Prin verificarea extrasului bancar a descoperit că a primit un credit de 2.000 de miliarde de euro. „Ce mi-am spus: că pot rezolva toate problemele mele”, a declarat el postului de televiziune MaTelé, înainte ca banca să anuleze creditul, să-i spulbere visul.

Originea erorii

Luc Mahieux locuiește în Dinant, Belgia, și este asistent parlamentar. Suma i-ar fi schimbat cu siguranță viața, făcându-l mai bogat chiar decât Jeff Bezos, de fapt, proprietarul Amazon are o avere estimata de „doar“ 100 miliarde de euro. Pentru a vira în contul său suma, a fost un site cu care Mahieux subscrisese un abonament lunar de 34,90 EUR pe lună. După cum a fost declarat jurnaliștilor de la  Le Figaro, observând că prețul nu ar fi fost potrivit bugetului lui, s-a dezabonat, inducând astfel să se facă rambursarea dinspre companie spre contul lui. Compania s-a bazat pe mașinile electronice pentru acest lucru… și astfel eroarea mașinilor a fost de a livra rambursarea …extraordinară!

Înapoi la normalitate … sau aproape

Remarcând din extrasul de cont sosirea cifrei șoc, Mahieux a raportat neînțelegerile instituției sale de credit belgiene. – ”Serviciul de anti-fraudă nu mi-a dat nici o explicație”, spuse omul. Dar, după numai 5 zile, balanța bancară a „celui mai bogat temporar om din lume” revienise la normal. „Când am împărtășit informația  pe Facebook am primit multe întrebări de la prieteni și de la oameni cu care nu mă cunoșteam. Chiar și după ce am indicat faptul că a fost o greșeală, locuitorii din Dinant continuă să mă creadă că sunt bogat“.