2019 a fost un an plin de descoperiri medicale

2019 a fost un an plin de descoperiri medicale.


Lumina albastră reduce tensiunea arterială, la fel de eficientă ca medicamentele – studiu din Marea Britanie
Un studiu interesant publicat în ianuarie a descoperit că expunerea la lumină albastră este un tratament non-farmaceutic eficient pentru hipertensiune, care reduce simultan riscul de a dezvolta boli cardiovasculare.

Cercetătorii care au efectuat studiul la Universitatea din Surrey și la Universitatea Heinrich Heine din Duesseldorf au descoperit că expunerea la lumina albastră pe tot corpul a redus semnificativ presiunea sistolică a participanților cu aproape 8 mmHg, comparativ cu lumina de control care nu a avut niciun impact.

Ceea ce este și mai remarcabil este faptul că reducerea tensiunii arteriale din lumina albastră este similară cu cea observată în studiile clinice cu medicamente pentru scăderea tensiunii arteriale.


Pentru prima dată, oamenii de știință au inversat demența la șoareci cu un medicament care reduce inflamația creierului
În loc să vizeze proteinele tipice asociate demenței, oamenii de știință au descoperit la începutul acestei luni că au inversat demența la șoareci pentru prima dată cu un medicament care reduce inflamația.

Până acum, cele mai multe tratamente pentru demență au vizat plăcile amiloide găsite la persoanele cu boala Alzheimer. Cu toate acestea, experimentele efectuate la Universitatea din California, Berkeley, sugerează că această inflamație în creier poate fi oprită.


Broccoli nu este doar bun pentru tine; Oamenii de știință au descoperit că el conține molecule care ar putea fi călcâiul lui Ahile al cancerului
Dacă nu aveți deja suficiente motive pentru a vă mânca legumele, acest studiu publicat în mai susține că broccoli conține un ingredient extraordinar care ar putea fi „călcâiul lui Ahile” al cancerului.

Broccoli face parte din familia cruciferelor, care include conopidele, varza normală și varza de Bruxelles și, deși multor persoane nu le place gustul, aceste legume conțin o moleculă minusculă, dar puternică, care dezactivează gena responsabilă de creșterea cancerului tumoare, cunoscut sub numele de WWP1.


În „Premiera Mondială”, orbii și-au refăcut vederea datorită celulelor stem ale donatorilor de organe decedați
Milioane de oameni nevăzători și-ar putea reface vederea folosind celule stem prelevate din ochii donatorilor care nu mai trăiesc, potrivit cercetărilor scoțiene publicate în martie.

Datorită transplantului de țesut, opt pacienți cu o afecțiune comună distrugătoare a reparat zona afectată și doi pacienți au putut citi din nou după o degenerare maculară severă.


Succesul tratamentului Parkinson la un stadiu avansat a fost „Dincolo de cele mai temerare vise ale cercetătorului”
În aprilie, cercetătorii canadieni au dezvoltat un nou tratament pentru pacienții cu boala Parkinson cu mobilitate redusă, iar rezultatele au fost „dincolo de visele lor cele mai curajoase”.

Oamenii de știință de la Western University din Ontario au publicat rezultatele unui studiu pilot în care au folosit implanturi spinale pentru a îmbunătăți funcția motorie la mai mulți pacienți cu Parkinson avansat.

Înainte de studiu, pacienții abia reușeau să fie singuri fără să cadă sau erau obligați să depindă în totalitate de scaunele cu rotile pentru mobilitate. După ce au avut implantul coloanei vertebrale, pacienții sunt acum capabili să meargă fără asistență pentru prima dată după ani de chin.


Gestionează bacteriile intestinale indicate pentru a calma anxietatea, afirmă noi cercetări
Conform unui raport din luna Mai, persoanele care prezintă simptome de anxietate ar putea fi ajutate prin reglarea microorganismelor din intestin și prin utilizarea de alimente și suplimente probiotice și non-probiotice.

Simptomele de anxietate sunt frecvente la persoanele cu boli mintale și o varietate de boli fizice, în special în afecțiunile legate de stres. Studiile anterioare au arătat că până la o treime dintre oameni vor experimenta simptome de anxietate pe parcursul vieții.

Din ce în ce mai multe cercetări au indicat că microbiota intestinală – trilioane de microorganisme din intestin care îndeplinesc funcții importante în sistemul imunitar și în metabolism prin furnizarea de mediatori inflamatori, nutrienți și vitamine esențiale – pot ajuta la reglarea funcției creierului prin ceva numit „axa intestin-creier”.


Cercetătorii au descoperit proteine ​​care ar putea restabili curând auzul deteriorat și surditatea ireversibilă
În luna august, cercetătorii de la Johns Hopkins Medicine au găsit cheia restabilirii auzului la persoanele cu surditate ireversibilă.

Folosind instrumente genetice la șoareci, cercetătorii de la Johns Hopkins Medicine susțin că au identificat o pereche de proteine ​​care controlează cu exactitate atunci când celulele de detectare a sunetului, cunoscute sub numele de celule de păr, se nasc în urechea internă a mamiferelor.

„Oamenii de știință din domeniul nostru au căutat mult timp semnalele moleculare care declanșează formarea de celule de păr care detectează și transmit sunet”, spune dr. Angelika Doetzlhofer, profesor asociat de neuroștiință la Școala de Medicină a Universității Johns Hopkins. „Aceste celule de păr sunt un actor important în pierderea auzului și cunoașterea mai mult despre cum se dezvoltă ne va ajuta să înțelegem cum să înlocuim celulele deteriorate ale părului.”


După ce 68% dintre pacienți au fost tratați cu PTSD în clinici de studiu de faza 2, aceștia pot oferi în curând terapie cu MDMA
Deoarece MDMA este acum recunoscut ca un remediu revoluționar pentru traume emoționale, o nouă clinică din Pennsylvania ar putea deveni una dintre primele facilități sancționate legal pentru utilizarea medicamentului psihoactiv pe PTSD rezistent la tratament în Statele Unite.

Acum, după cum se pare că unitatea medicală The Landing și-a deschis porțile în Wyndmoore, este specializată în utilizarea diverselor medicamente psihoactive pentru a trata o varietate de tulburări de sănătate mintală.

În special, a solicitat să primească aprobarea FDA cu privire la utilizarea psihoterapiei asistate de MDMA pentru pacienții a căror tulburare de stres posttraumatică a fost tratabilă.


Spune adio umpluturilor temporare: oamenii de știință au folosit cu succes un gel pentru a regresa smalțul dinților
Umpluturile dentare pot fi în curând un lucru din trecut, datorită acestei descoperiri de către oamenii de știință chinezi.

Emailul este substanța mineralizată care protejează suprafața dinților. Deși este unul dintre cele mai grele țesuturi din corpul nostru, acesta este supus degradării în timp, în special datorită expunerii constante la anumiți acizi care se găsesc în alimente și băuturi.

În prezent, folosim rășini și ceramică pentru a umple smalțul deteriorat, dar aceste umpluturi se pot dezlipi adesea în câțiva ani de la localizarea lor – iar odată cu cariile dinților una dintre cele mai frecvente boli cronice în rândul oamenilor, oamenii de știință au fost încurajați de modul în care se poate recrea smalțul.

Până acum, nu am reușit să reproducem țesutul întărit datorită structurii sale celulare complexe – dar în septembrie, o echipă de cercetători de la Școala de Medicină a Universității Zhejiang a dezvoltat un gel care repară smalțul.


Oamenii de știință au descoperit molecula care declanșează autodistrugerea celulelor canceroase pancreatice
Cu cancerul pancreatic clasificat drept una dintre cele mai letale forme de cancer, cercetătorii au fost încântați să raporteze despre o nouă descoperire promițătoare pentru tratament.

Cancerul pancreatic, care menține o rată de mortalitate de 95%, este rezistent la toate tratamentele actuale. Pacienții au șanse mici să supraviețuiască timp de cinci ani după diagnostic și, deoarece boala nu prezintă simptome până la sfârșitul vieții, este notoriu dificil de diagnosticat.

Cu toate acestea, acest studiu al Universității Tel Aviv publicat la începutul acestei luni descoperă că o moleculă mică are capacitatea de a induce autodistrugerea celulelor canceroase pancreatice. Cercetarea a fost realizată cu xenotransplante: transplanturi de cancer pancreatic uman la șoareci imunocompromisi. Tratamentul a redus numărul de celule canceroase cu 90% la tumorile dezvoltate la o lună după administrare…


 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.