250.000 de dolari pentru 3 minute – ”timpul este relativ”, nu-i așa?!

Hilary, în vârstă de 18 ani, din Filipine, câștigă un premiu de 250.000 de dolari ca fiind cel mai bun divulgator științific,  printr-un filmuleț de aproape 3 minute pe Youtube.

Într-un film de trei minute ea a explicat teoria relativității lui Einstein. Fata a primit premiul Oscar Junior pentru știință.

Hillary Diane Andales, în vârstă de 18 ani din Filipine, a câștigat Premiul Breakthrought, cunoscut sub numele de Oscarul științei. Premiul acordat în Silicon Valley este dat  minților cele mai promițătoare în fizică, matematică și științe umaniste. Fata, care era la a doua sa participare, a reușit într-un film de trei minute, postat pe YouTube, ilustrează teoria relativității. Victorie! A câștigat peste 250.000 de dolari.

Hillary a ales să aprofundeze conceptul de „sistem de referință”. „Doi observatori – spune fata în videoclipul său – plasați în diferite cadre de referință vor percepe versiuni diferite ale aceleiași realități și vor vedea un șase sau o nouă în funcție de locul unde se află.“

Premiul Breakthrought Prize este o colecție de premii internaționale împărțite în trei categorii. Câștigătorii din categoria seniori va câștiga un premiu în bani de aproximativ 3 milioane de dolari și sunt selectați de către oamenii de știință câștigători anterior. Hillary Diane Andales, cu toate acestea, a participat la categoria juniori, rezervată pentru oamenii de știință între 13 și 18 ani, care sunt rugați să explice subiecte științifice în trei minute. Fata în trecut a participat deja la concurs și abilitățile sale ca popularizator științific au fost foarte apreciate de critici. Sinteza tgcom24.

LĂSAȚI UN MESAJ

vă rog adăugați un comentariu
introduceți numele aici

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.