250.000 de dolari pentru 3 minute – ”timpul este relativ”, nu-i așa?!

Hilary, în vârstă de 18 ani, din Filipine, câștigă un premiu de 250.000 de dolari ca fiind cel mai bun divulgator științific,  printr-un filmuleț de aproape 3 minute pe Youtube.

Într-un film de trei minute ea a explicat teoria relativității lui Einstein. Fata a primit premiul Oscar Junior pentru știință.

Hillary Diane Andales, în vârstă de 18 ani din Filipine, a câștigat Premiul Breakthrought, cunoscut sub numele de Oscarul științei. Premiul acordat în Silicon Valley este dat  minților cele mai promițătoare în fizică, matematică și științe umaniste. Fata, care era la a doua sa participare, a reușit într-un film de trei minute, postat pe YouTube, ilustrează teoria relativității. Victorie! A câștigat peste 250.000 de dolari.

Hillary a ales să aprofundeze conceptul de „sistem de referință”. „Doi observatori – spune fata în videoclipul său – plasați în diferite cadre de referință vor percepe versiuni diferite ale aceleiași realități și vor vedea un șase sau o nouă în funcție de locul unde se află.“

Premiul Breakthrought Prize este o colecție de premii internaționale împărțite în trei categorii. Câștigătorii din categoria seniori va câștiga un premiu în bani de aproximativ 3 milioane de dolari și sunt selectați de către oamenii de știință câștigători anterior. Hillary Diane Andales, cu toate acestea, a participat la categoria juniori, rezervată pentru oamenii de știință între 13 și 18 ani, care sunt rugați să explice subiecte științifice în trei minute. Fata în trecut a participat deja la concurs și abilitățile sale ca popularizator științific au fost foarte apreciate de critici. Sinteza tgcom24.