39 de cadavre – se moare pe drumul emigrării mai ceva ca la război

Treizeci și nouă de corpuri fără viață au fost găsite înghesuite într-un container pentru camioane într-o zonă industrială din Essex, sud-estul Angliei.

Printre victime este și un adolescent. BBC relatează, adăugând că șoferul Tir-ului, un nord-irlandez, de 25 de ani, a fost arestat. Potrivit autorităților, camionul a fost înmatriculat în Bulgaria și a ajuns în Marea Britanie dinspre Belgia: s-a urcat pe un feribot în portul Zeebrugge.

Cei 39 de migranți, închiși într-un container etanș și fără aer, nu au avut nicio șansă: strigătele lor de ajutor au fost mute, fără ca cineva să-i audă.

Se teme că imigranții ilegali – 38 de adulți și un adolescent –  au murit în condiții „absolut oribile” după ce au încercat să ajungă în Marea Britanie pe un bac de marfă din Belgia.

Experții au declarat ieri că temperatura din interiorul remorcii frigorifice, despre care se spune că de obicei transporta biscuiți, ar părea să fi fost de -25 ° C (-13 ° F).

Migranții au fost îmbrăcați înăuntru cu cel puțin 15 ore înainte de deschiderea ușii într-o zonă industrială din Essex, la 1:40 dimineața, ieri.

De fapt, ei ar fi putut rămâne în sicriul lor metalic mult mai mult. Deși paramedicii au ajuns la fața locului la câteva minute după ce au fost chemați, tot ce au descoperit a fost o grămadă de cadavre.

Aseară, poliția din Irlanda de Nord a percheziționat două case rurale la șapte mile distanță la Co Armagh, în timp ce șoferul de camion Maurice „Mo” Robinson, de 25 de ani, a fost arestat sub suspiciunea de crimă.

Anchetatorii examinează acum un grup de contrabandiști irlandezi care are legături cu orașul bulgar Varna, unde este înmatriculat camionul și s-ar putea să fi mutat marfă umană între Zeebrugge și portul Purfleet, Essex, din cauza înăspririi condițiilor de securitate în Dover și Calais.

Surse apropiate anchetei au declarat că unitatea de refrigerare a camionului a fost pornită înainte de emiterea alarmei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here