4 morți, răniți și zeci de dispăruți în explozia unei clădiri cu 10 etaje

MOSCOVA – Cel puțin patru persoane au decedat luni, 31 decembrie 2018, când pereții externi ai unei clădiri de apartamente s-au prăbușit după o explozie de gaze în regiunea Munților Urali din Rusia, au afirmat oficialii și sute de salvatori caută supraviețuitori sub dărâmături.

Autoritățile au declarat că cinci persoane au fost spitalizate cu leziuni, iar alte 38 au rămas dispăruți în accidentul de la Magnitogorsk, un oraș de 400 000 locuitori, la aproximativ 1400 de kilometri sud-est de Moscova.

Agenția de investigație a declarat că prăbușirea unei secțiuni a clădirii cu zece etaje a fost aparent cauzată de o scurgere de gaze. S-a întâmplat înainte de zori, când majoritatea locuitorilor încă dormeau, în ajunul Anului Nou.

Aproape 1400 de salvatori au căutat pe cei îngropați sub resturi la temperaturi de -17 grade Celsius, care sunt prognozate să scadă până la -24 grade Celsius peste noapte.

Oficialii au recunoscut că se luptă împotriva timpului, deoarece vremea frigidă reduce șansele de a găsi pe cineva în viață.

Autoritățile locale au afirmat inițial că 68 dintre cei aflați  în secțiunea prăbușită a clădirii nu au fost găsiți, dar mai târziu au apărut unii dintre ei.

Primarul de la Magnitogorsk, Serghei Berdnikov, a declarat agenției de știri Tass că 38 de persoane încă lipsesc, adăugând că nu era clar dacă se aflau în clădire când s-a prăbușit.

Lucrătorii de urgență au evacuat locuitorii din secțiunile din apropiere ale clădirii, temându-se că ar putea să se prăbușească.

Kremlinul a spus că președintele Vladimir Putin a fost informat despre situație. Oficialii cabinetului au sosit la Magnitogorsk pentru a supraveghea eforturile de salvare.

Exploziile de gaze în casele și întreprinderile rusești sunt comune, iar acestea sunt, de obicei, acuzate de neglijarea normelor de siguranță sau de întreținerea necorespunzătoare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.