43 de morți într-un incendiu masiv într-o fabrică din Delhi

43 de morți într-un incendiu masiv de la fabrica din Anaj Mandi din Delhi – Directorul Departamentului de Pompieri Delhi, Atul Garg, a declarat că incendiul a început în jurul orei 5 dimineața într-o clădire cu cinci etaje în care au dormit aproximativ 60-70 de persoane

Într-una dintre cele mai grave tragedii cu incendii din Delhi, cel puțin 43 de persoane au fost ucise și multe altele au fost rănite în momentul în care o incendiu a lovit o fabrică de carton într-o clădire cu cinci etaje de pe strada Rani Jhansi din Capitală, a spus el Poliția. Operațiunile de salvare sunt în desfășurare.

Pe măsură ce numărul victimelor a crescut rapid, o echipă de la Forța Națională de Răspuns la Dezastre (NDRF) a ajuns și la locul incendiului pentru a ajuta operațiunile de salvare.

Victimele au fost transferate în mai multe spitale unde multe dintre ele au fost declarate moarte, a spus Poliția. Multe dintre cadavre erau carbonizate și nu au fost încă identificate. Mulți alții au murit prin sufocare.

„Decesele sunt cauzate în principal de inhalare de fum și sufocare”, a declarat ANI Kishore Singh, director medical al spitalului Lok Nayak.

Directorul pompierilor din Delhi, Atul Garg, a declarat că incendiul a început în jurul orei 5 dimineața într-o clădire cu cinci etaje în care au dormit aproximativ 60-70 de persoane, majoritatea fiind muncitori.

„Incendiul a fost uriaș și am participat cu mai mult de 50 de mașini de pompieri. Până la 9.30 am dus cel puțin 56 de persoane la spital. Toată lumea era afectată din cauza fumului. Oamenii noștri au intrat în clădire și am scos afară ocupanții care sunt în număr mare și dormeau pe etaje diferite. Operațiunile de salvare continuă și încă nu ne-am dat seama câte persoane au fost în interiorul clădirii”, a spus Garg.

Directorul pompierilor a mai afirmat că mai trebuie să stabilească motivul incendiului. „Dacă clădirea avea echipament de stingere a incendiilor, este o chestiune de investigat”, a spus el.

Premierul Narendra Modi a descris focul ca fiind oribil. „Incendiul la Anaj Mandi din Delhi, pe drumul Rani Jhansi, este extrem de …oribil. Gândurile mele sunt direcționate către cei care și-au pierdut cei dragi. Dorind o recuperare rapidă pentru răniți. Autoritățile oferă toată asistența posibilă la locul tragediei”.

Ministrul de Interne al Uniunii, Amit Shah, a declarat că a instruit autoritățile în cauză să ofere urgent toate asistențele posibile.

Primarul din Delhi, Arvind Kejriwal, a descris faptele drept „foarte, foarte tragice”.

Ministrul Imran Hussain, pentru aprovizionarea cu produse alimentare și civile, a declarat că va fi efectuată o anchetă și că vor fi luate măsuri împotriva oricărui responsabil pentru incendiu, potrivit ANI.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here