56 de morți și peste 2400 răniți în ziua inaugurării ambasadei SUA

Primele ciocniri între demonstranții palestinieni și armata israeliană de-a lungul barierei defensive dintre Gaza și statul evreu în ziua inaugurării ambasadei americane la Ierusalim. Bilanțul este de doi morți și peste 140 răniți. Unii  demonstranți au tăiat sârma ghimpată din fața barierei în încercarea de a penetra pe partea evreiască. Armata i-a respins cu gaze lacrimogene.

Potrivit agenției Maan, care citează ministerul sănătății din Gaza, prima victimă, un tânăr de 21, Anas Hamdan Qudeih, a fost împușcat la est de Khan Yunis. Musab Yousef Ibrahim Abu Laila, în vârstă de 29 de ani, a fost ucis în Jabaliya. Forțele aeriene israeliene au lansat pliante pe fâșie, invitând palestinienii să stea departe de graniță și să nu participe la activitățile violente. Potrivit tgcom24

UpDate: ora12.37

Bilanțul demonstranților palestinieni uciși în timpul ciocnirilor violente cu armata israeliană de-a lungul barierei defensive a crescut la opt. Atât agenția Maan, cât și Wafa, vorbește despre 7 morți și au raportat că ar fi peste 500 de răniți.

UpDate: 15 Mai

56 de demonstranți palestinieni, conform Ministerului Sănătății, au fost uciși de armata israeliană de-a lungul barierei defensive și mai mult de 2.400 răniți, dintre care 27 sunt în stare gravă.

Articolul precedentPlătești din ce în ce mai mult pentru a primi din ce în ce mai puțin
Articolul următorGala 100 pentru Centenar la Bruxelles
Scriitor și jurnalist, fondator Radio Vocativ, Revista Vocativ, Vocativ Plus, il romeno