6 iulie este …Kiss Day… ziua sărutului

Sărutul, celebrat în toată lumea în 6 iulie

Pare a fi un simplu gest de tandreţe extrem de personal, dar de sărut s-au ocupat filosofi, istorici şi antropologi, scriitori, pictori, sculptori sau cineaşti şi este cercetat şi de filematologie, ştiinţa sărutului. Ideea unei zile dedicate sărutului aparţine britanicilor, iar Organizaţia Națiunilor Unite a stabilit o zi în care acest cel mai tandru gest să fie celebrat în toată lumea – 6 iulie. CITEȘTE UN AMPLU ȘI FRUMOS ARTICOL PE STIRILE TVR

Pupăcioşi din întreaga lume, uniţi-vă! Ziua de 6 iulie este decretată în întreaga lume, ca fiind International Kissing Day sau World Kiss Day. Despre săruturi se spun o mulţime de lucruri: că ar fi dulce, că ar fi lecuitor, că te-ar ajuta să slăbeşti… etc

Statisticile arata că două din trei persoane îşi apleacă ușor capul spre dreapta când se sărută… Un simplu pupic pune la treaba doi muşchi, pe cînd un sărut pasional impune folosirea a 34 de muşchi ai feţei, o adevarată gimnastică pentru faţă.

– La fel ca şi amprentele degetelor, nu există două buze asemenea. Poate de aceea o femeie sărută, în medie, 29 de bărbaţi înainte de a se căsători, iar bărbaţii care îşi sărută partenerele dimineaţa, înainte de a pleca la muncă, au un salariu mai mare decât cei care sar peste acest gest.

– Sărutul are beneficii nebănuite, arată studiile, îmbunătăţind circulaţia, facând tenul mai frumos, prevenind apariţia cariilor şi chiar ameliorând durerile de cap.

– Cel mai lung sărut din istoria cinematografiei s-a întâmplat în 1941, protagoniţtii fiind Jane Wyman si Regis Tommey, iar filmul în cauză – You’re in the Army Now. Sărutul a durat nu mai puţin de 3 minute si 5 secunde.

– O persoană obişnuită petrece în medie cam 20,160 minute sărutându-se.

– 50% dintre oameni au parte de primul sărut înainte să împlinească 14 ani.

– Record de săruturi: de Ziua Îndrăgostiţilor în anul 2004, 5122 de perechi filipineze s-au adunat la miezul nopţii pentru a se săruta. Acest record l-a doborât pe cel stabilit înainte in Chile, unde se adunaseră „doar” 4 445 de cupluri.

– Arzi până la 26 de calorii într-un minut de sărut.

– Se spune că atunci când te săruţi cu o persoană care are aceeaşi culoare de păr ca şi tine, rezultatul este un sărut mai pasional.

Una cu alta, liber la pupat… măcar astăzi!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.