73 de morți și 74 de răniți în Mexic, unde oamenii au spart o conductă pentru a fura benzină

Un martor a descris modul în care o atmosferă aproape festivă, în care sute de locuitori umpleau recipiente cu combustibil, s-a transformat în groază.

Bilanțul exploziei din Mexic: cel puțin 73 de morți și 74 de răniți. Deflagrația s-a produs după ce o conductă de benzină a fost spartă, iar sute de oameni încercau să fure și încarce combusibil în găleți și bidoane.
„Toată lumea a venit să vadă dacă poate obține un pic de benzină pentru mașină, nu există benzinării (…) Unii oameni au ieșit arzând și țipând”, a afirmat un bărbat care venise și el în zonă și aștepta în mașină.
Guvernatorul din Hidalgo, Omar Fayad, a anunțat că 73 de persoane au fost ucise, iar alte 74 au fost rănite în explozia produsă vineri seară.
Televiziunile mexicane au prezentat scene dramatice, cu flăcări înălțate pe cerul nopții și cu oameni strigând de durere și după ajutor în municipalitatea Tlahuelilpan, din statul Hildago, aflat la nord de Mexico City.
Zeci de corpuri arse se aflau pe câmpul unde s-a produs deflagrația, iar zona – plină de haine, încălțămine și recipiente pe jumătate arse folosite de oameni pentru a strânge combustibil – este păzită de militari.
Explozia este unul dintre cele mai grave incidente de acest fel din istoria recentă a țării unde au fost comise sute de spargeri ilegale de conducte.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.