Înșelăciunea ACCIDENTUL – ATENȚIE automobiliști

Iată unul dintre cazurile fericite, autoritățile au fost întâmplător …pe fază: Simulează un accident pentru a înșela un bătrân. Dar omul, aparținând unei cunoscute familii de nomazi, a fost observat de carabinieri și arestat sub acuzația de înșelăciune agravantă.

S-a întâmplat ieri dimineață pe Lungotevere Ripa. În timpul controalelor vizate, carabinierii de la unitatea operativă, secția Roma San Pietro, au recunoscut șarlatanul de 28 de ani, deja cunoscut lor pentru precedentele sale, în vreme ce se angajase într-un dialog foarte agitat cu un bătrân și …au intervenit pentru un control.

Carabinierii au reușit să reconstruiască ceea ce s-a întâmplat și să dezvăluie înșelătoria: nomadul, un pic înainte să apară carabinierii, reușise să convingă bătrânul, un pensionar roman de 85 de ani, că acesta din urmă i-ar fi lovit mașina, pretinzând și obținând 300 de euro ca despăgubire pentru presupusul prejudiciu suferit.

Carabinierii au arestat omul de 28 de ani și au recuperat banii, pe care imediat i-au înapoiat bătrânului.


Oglinda rupta și piatra sărită, chipurile, din roțile mașinii tale, este cel mai cunoscut truc folosit de escroci pentru a crede ca ai lovit mașina lor. Aceasta este doar unul dintre tipurile de accident fals. Se încearcă și cu micile zgârieturi sau stopul spate spart.

Șarlatanul identifică șoferul victimă, de exemplu, o femeie care părăsește parcarea dintr-un supermarket și, lovește mașina cu o pietricele sau cu o minge de tenis, pentru a simula zgomotul unei ciocniri, ajunge la intimidare, gesturi sau clipește farurile sau claxonează, să se oprească victima și să înceapă ,,negocierea,,.

În aceste cazuri, nu este absolut necesar să oferiți bani sau să mergeți la un bancomat pentru a scoate bani.  Nu dați absolut deloc datele personale, însă, neapărat trebuie să insistați să completați declarația amiabilă.

Un fața unui refuz continuu din partea ta pentru a soluționa incidentul printr-o constatare amiabilă veți vedea că persoana în cauză se va îndepărta fără a mai cere nimic.

În general, escrocul care vă acuză că l-ați lovit, se dovedește a fi foarte înțelept și politicos, dar și foarte agitat și nervos: declară că nu are timp să facă declarația amiabilă și, prin urmare, s-ar mulțumi de a primi banii voștri pentru a repara daunele, de obicei câteva sute de euro.

Evident, totul a fost studiat în detaliu pentru a înșela victima care din cauza zgomotului și a daunelor percepute vizibil pe mașină este convinsă că a lovit de fapt cealaltă mașină. Deși nu a lovit nimic, totul a fost o înscenare…


Când vi se pregătește o astfel de capcană, chemați imediat 112, la fel de imediat presupusul accidentat va dispărea…

Nu cedați la astfel de ”înțelegeri”, știu că este de preferat să rezolvați amiabil un incident, pentru a nu pierde puncte pe asigurare dar, măcar să fi fost accidentul… nu o înscenare perversă.

Atenție la mașinile accidentate care se foiesc în trafic în jurul vostru… ori vă taie fața, ori speculează unghiurile apropiindu-se atingându-vă lejer mașina…  Una dintre astfel de mașini poate fi …ale șarlatanilor!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.