„Puerta de Hayu Marca” sau Poarta zeilor” din Peru

O structură imensă din piatră a fost descoperită în munții din Hayu Marca din Peru. Hayu Marca se afla la o distanţă de 35 km de oraşul Puno şi a fost supranumit, de-a lungul timpului, de către indienii din zona Orașul Zeilor”.

Această locaţie misterioasă nu a fost niciodată explorată din cauza terenului abrupt pe care se afla. Până în prezent nu a fost descoperit niciun oraş, doar o poartă imensă, iar structurile din piatră seamănă cu nişte clădiri şi construcţii artificiale.

Poarta zeilor

„Puerta de Hayu Marca” sauPoarta zeilor/spiritelor” a fost sculptată într-o stâncă care are dimensiuni precise, şapte metri lăţime pe şapte metri înălţime, cu o mică intrare care măsoară doi metri înălţime.

Jose Luis Delgado Mamani, un ghid alpin din zonă, a descoperit structura în anul 1996. El declară în presă căatunci când a văzut misterioasă poarta i-a venit să leşine”. La puţin timp după ce ghidul montan a făcut descoperirea, zona a fost împânzită de arheologi şi istorici, care căutau diverse informaţii despreOraşul Zeilor„.

Indienii din zona au o legendă în care povestesc despre o poartă de acces către tărâmurile zeilor sau a lumii din partea cealaltă. În timpurile trecute, marii eroi, au trecut prin acea poartă pentru a se alătura zeilor şi pentru a începe o viaţă nouă şi glorioasă a nemuririi.

O altă legendă povesteşte că atunci când conchistadorii au ajuns în Peru şi au început să jefuiască tot ce le ieşea în cale, un preot incas numit Aramu Maru, deţinea o piatră supranumită cheia zeilor şapte raze”. De frică că spaniolii să nu pună mâna pe preţiosul disc, preotul s-a ascuns în munţii din Hayu Marca. Aramu Maru a iniţiat un ritual iar poarta s-a deschis. Un tunel cu o lumină albastră se afla în spatele porţii, iar preotul a intrat şi nu a mai fost văzut niciodată.

În urma cercetărilor efectuate, arheologii au observat o mică gaură în partea dreaptă a porţii. În acel loc se crede că un dispozitiv era introdus pentru a deschide misterioasă poarta. De asemenea, au existat mărturii ale persoanelor care au atins poartă şi au şocat prin descrierea unor sentimente ciudate la atingerea rocii.

Aceste persoane au simţit un sentiment de energie care le străbătea corpul, viziuni extrasenzoriale, au văzut coloane de foc şi au auzit sunetele ritmice ale unei muzici neobişnuite.

Este interesant de constatat că structura seama izbitor cuPoarta Soarelui din Tiahuanaco„, dar şi cu alte cinci situri arheologice care sunt legate prin mai multe linii imaginare care formează o cruce ce străbate Lacul Titicaca.

Rapoartele specialiştilor arata ca în ultimii 20 de ani activitatea OZN-urilor din zona s-a intensificat foarte mult. Există voci care susţin o legătură directă între structurile ciudate şi extratereştrii, dar această teorie rămână încă la stadiul de ipoteza pentru că nu se poate dovedi nimic concret. Sursa:mytheresa.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.