Incendiu uriaș în pădurile din Calci, Pisa – Amintește de recentul caz din Grecia

Uriaș incendiu în pădurile de lângă Calci: sute de persoane au fost evacuate. Amintește recentul caz din Grecia.

Pompierii: „Am riscat să pierdem două echipe în stingerea flăcărilor”. Primarul închide toate școlile.

 

Un incendiu mare a izbucnit în pădurea din Calci, în provincia Pisa. Arde în mai multe locuri și, din cauza unor vânturi puternice, avansează rapid spre case.

Mai multe echipe de pompieri au ajuns la fața locului pentru a încerca să izoleze flăcările. Sute de persoane evacuate, ca măsură de precauție.

Flăcările au fost observate în jurul orei 22 pe muntele Serra. S-a extins mai mult sau mai puțin în aceeași zonă, unde un alt incendiu în pădure a fost declanșat acum o săptămână, nu departe de locul unde se află antenele numeroaselor posturi de radio și televiziune.

„Este dificil, pe timp de noapte, să se estimeze situația. Cu siguranță este sub flăcări o mare parte din pădurea de pe munte Serra, evacuăm toți oamenii din zonă“, a spus primarul Ghimenti. Toate echipele de pompieri din Lucca, Florența, Livorno, Empoli și Siena și voluntarii de la apărarea civilă lucrează pentru a apăra casele.

Flăcările sunt vizibile de la mai mulți kilometri distanță, iar mulți locuitori au fugit în stradă, unii s-au adunat în fața primăriei din centrul satului. Un punct de adăpost a fost înființat în sala de sport comunală. Potrivit unor martori, incendiul acestei nopți ar fi chiar mai mare decât cel din octombrie 2011, în care au ars aproximativ 50 de hectare de pădure.

„Ne confruntăm cu un incendiu forestier foarte mare și puternic și am riscat să pierdem două echipe în dispariția lor”, relatează vorbind la postul de televiziune Canale 50, comandantul pompierilor din Pisa, Ugo D’Anna. „Acum – a adăugat el – cel mai important lucru este să salvăm zona locuită și am alertat deja Canadair pentru dimineața de marți. Originea acestui incendiu este aproape sigur una penală, este un act criminal”.

Zona de evacuare a fost extinsă, școli închise„Evacuarea preventivă pentru zonele San Lorenzo și Torre”, scrie Massimiliano Ghimenti pe Facebook. „Pompierii lucrează la maximă capacitate, dar dacă viteza vântului nu coboară și avioanele de stingere nu vor putea zbura, este imposibil să stingem focul”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.