Iohannis începe duminică 14 octombrie o vizită de stat în Italia

Preşedintele Klaus Iohannis începe duminică 14 octombrie, o vizită de stat în Italia, prima după 45 de ani, informează Administrația Prezidențială, citată de Mediafax.

„Preşedintele României, Klaus Iohannis, va efectua, în perioada 14-17 octombrie a.c., o vizită de stat în Republica Italiană, aceasta fiind prima vizită de stat din
ultimii 45 de ani. (…) Duminică, 14 octombrie a.c., la sediul Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei, Președintele României va avea o întrevedere cu reprezentanți de marcă ai cultelor religioase ortodox, greco-catolic și romano-catolic.

În cursul serii, Președintele Klaus Iohannis va participa la un moment simbolic al vizitei, cu încărcătură deosebită pentru relația bilaterală dintre cele două state – iluminarea Columnei lui Traian în culorile Drapelului României”, se arată într-un comunicat de presă al Administrației Prezidențiale.

Klaus Iohannis va avea convorbiri oficiale, pe 15 octombrie, cu președintele Italiei, Sergio Mattarella, pe teme legate de Parteneriatul Strategic Consolidat dintre cele două țări, precum și de cooperarea în plan european, internațional și de securitate.

„În cadrul dialogului, o atenție deosebită va fi acordată reconfirmării caracterului special al relației bilaterale, aprofundării Parteneriatului Strategic Consolidat, întăririi cooperării economice și rolului comunității românești din Italia.

Va fi realizat, totodată, un schimb de opinii pe temele de actualitate ale agendei UE, inclusiv în contextul pregătirii exercitării Președinției române a Consiliului Uniunii Europene, precum și pe teme internaționale”, conform sursei menționate.

De asemenea, cei doi președinți vor participa la inaugurarea unei expoziții dedicate comemorării a 2000 de ani de la moartea poetului latin Ovidiu.

Agenda șefului de stat român va mai include întrevederi oficiale cu Președintele Consiliului de Miniștri al Italiei, Giuseppe Conte, Președintele Senatului, Maria Elisabetta Alberti Casellati, și Președintele Camerei Deputaților, Roberto Fico.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.