Accident: șoferul avea o alcoolemie care i-a uluit pe agenţi: 0,97 alcool pur în aerul expirat

Un şofer de ambulanţă din Făgăraş a pornit băut în misiune şi a provocat un accident, în urma căruia au fost răniţi atât pacientul pe care-l transporta, cât şi asistenta care îl însoţea.

Verificat de poliţişti, bărbatul avea o alcoolemie care i-a uluit pe agenţi: 0,97 alcool pur în aerul expirat. Acesta s-a ales cu dosar penal şi a fost reţinut pentru 24 de ore.

Reporter: Aţi băut!?
Șofer: Nu… acum.
Reporter: 0,97 alcoolemie aveţi pe etilotest.
Șofer: Probabil.

Bărbatul în vârstă de 56 de ani este angajat al staţiei de ambulanţă din Făgăraş. A plecat – ameţit de aburii alcoolului – împreună cu asistenta în localitatea Vad la un pacient de 53 de ani.

În timp ce se îndreptau către Spitalul din Făgăraş, şoferul ambulanței a pierdut controlul volanului şi a intrat într-un parapet de pe marginea drumului. În urma impactului extrem de violent, atât pacientul, cât şi asistenta au fost răniţi şi transportaţi la spital.

Cel care a provocat accidentul a scăpat nevătămat, însă, testat cu aparatul etilotest a rezultat o alcoolemie de 0,97 în aerul pur expirat şi a fost dus la urgenţe pentru recoltarea de probe biologice.
Între timp, la Serviciul Judeţean de Ambulanţă Braşov s-a declanşat o anchetă disciplinară.
David Levente, directorul Serviciului Judeţean de Ambulanța Braşov: „Prin regulamentul de ordine interioară este trecut că atât şoferii, cât şi întreg personalul la intrarea în tură nu au consumat şi nu sunt sub influenţa anumitor substanţe, care să le influenţeze activitatea. Din păcate nu avem cum să verificăm.”
Bărbatul este acum cercetat penal pentru vătămare corporală din culpă şi conducere sub influenţa alcoolului şi a fost reţinut pentru 24 de ore.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.