Boom în certificările  ”HALAL” – produs compatibil pentru islamici

Certificarea Halal a fost obținută de tot mai multe produse, inclusiv de Nutella. Din ce în ce mai multe companii active au simțit că afacerea lor se poate adresa și consumatorilor musulmani.

Altele decât bio sau vegan. Moda la mâncare o impune acum musulmanii. Halalul, adică alimentele admise de Mohamed, face mult pentru un business. Tendința, scrie „Il Messaggero“, este foarte atractivă iar companiile care au simțul afacerii, s-au adaptat la cererea tot mai mare de pe piață din partea adepților religiei musulmane. Și este o adevărată vânătoare pentru certificările Halal, cele prin care se asigură consumatorul că produsul este „compatibil cu Islamul”.

Creșterea afacerii – Cedomir Nestorovic, expert în finanțe islamice și profesor la ESSEC, școală de afaceri franceză, vorbește despre o „piață globală pentru produsele alimentare halal estimată la 1,3 miliarde $ în 2018. Prin includerea Halal chiar și pentru produsele cosmetice, produsele farmaceutice și turism, ajungem la 2,3 miliarde, iar în trei ani vor fi trei miliarde, cu o creștere anuală de 6-8% „.

Un sector care este tentant pentru mulți și care merită de patru ori, este piața de lux. Creșterea islamului în lume și dezvoltarea economiilor țărilor islamice fac restul.

Multinaționalele precum Danone și Nestle și lanțurile de distribuție precum Carrefour se află deja pe piețele arabe cu produse certificate. Și Nutella di Ferrero a primit certificare Halal, precum și Kinder Bueno și ouăle de ciocolată.

Vânătoarea de certificare este dezlănțuită, deoarece numai cu ea este posibil să se pătrundă pe piețele islamice.

Halal garantează că nu există substanțe interzise, ​​cum ar fi carnea de porc, absolut interzisă printre urmașii lui Mohamed.

Sunt țări care au prins tren(d)ul de mult timp pentru a-și dezvolta afacerea. Brazilia a devenit cel mai important exportator de carne certificată „islamic” în lume, iar Danemarca a condus topul exportului de brânză.

Sunt, de asemenea, și pachete turistice special concepute pentru musulmani, cărora le sunt propuse sărbătorile care nu încalcă preceptele din Coran. Și chiar și unele companii aeriene sunt considerate mai „prietenoase cu Islamul” decât altele.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.