Luigi Di Maio se dă de partea ”vestelor galbene” din Franța

Vicepremierul italian Luigi Di Maio se anunță de partea vestelor galbene din Franța: „Nu cedați, M5S este gata să vă sprijine”

„Se naște o nouă Europă, aceea a democrației directe, este o luptă grea pe care o putem duce împreună”, a scris el într-un post de pe blogul M5S

„Din Italia vă urmărim bătălia încă de la începutul ei. M5-ul este gata să vă dea sprijinul de care aveți nevoie „.  „… la fel ca în Italia, politica a devenit surdă la nevoile cetățenilor care au fost ținuți departe de cele mai importante decizii”

„Vestele galbene și M5S sunt animate de același spirit“ -. „Este același spirit care a animat M5S și miile de italieni începând cu 04 octombrie 2009, ziua nașterii noastre și de atunci nu ne-am oprit niciodată. La început a trebuit să supraviețuim ticăloșilor, vechii politicieni, și atacurilor mediatice, spunând că am fost puțini, de exemplu, la fel ca ministrul dvs. de interne, Castaner, care a spus că „50 000, este un pic mai mult de o persoană per comună în Franța, …, o declarație care vorbește de la sine, … , o clasă politică care nu dorește să ia act de realitate. Mișcarea noastră, după mai puțin de patru ani de la nașterea sa, în ciuda insultelor și huiduielilor, a intrat în Parlament și, după mai puțin de nouă ani, suntem acum la guvern iar cine ne tachina astăzi a dispărut de pe scena politică „, adaugă Di Maio.

„Important pentru a susține democrația directă” „Eu – continuă –  v-am citit doleanțele și am fost lovit de faptul că primul punct este democrația directă. Am găsit sens la toate celelalte solicitări: guvernul Macron nu împlinește așteptările și unele politici efectuate sunt dăunătoare nu numai cetățenilor francezi, ci și Europei. Imigrația, care este parțial din cauza politicii externe urmărite, în special în Africa de Nord, și care a dus la o destabilizare a zonei…”



Di Maio speră că mișcarea, precum cea care l-a propulsat în fruntea țării, se va extinde în cât mai multe țări europene, să devină ca un soi de revoluție a …democrației directe, totodată el, ajuns la putere, l-am văzut declarând recent cum că ”cine nu e cu noi, să plece, toți sunteți importanți, nimeni de neînlocuit” Așadar, gustul puterii schimbă caracterul. Orice, numai democrație directă nu face M5S și Di Maio. Iată cum a ajuns politica de astăzi pe mâna unor oportuniști, unor neexperimentați în politică și asta dăunează grav domeniului, este ca și cum oricine ar putea fi chirurg, fără nicio școală, fără nicio experiență…

Pe vremuri erau mari personalități politice cu o profundă morală, crez politic, ideologie, de la care nu se abăteau. Astăzi, după cum bate vântul și după cine plătește mai mult… un fel de mercenariat făcut de ageamii!…

Dacă orice protest care generează puternice violențe și pune un oraș în genunchi, poate fi numit democrație directă, nu asta cred că dorim pentru viitorul copiilor noștri. Precum și invers, interzicerea protestelor, limitarea lor, de asemenea, ar fi și mai grav.

Revendicările vestelor galbene sunt legitime dar nu legitimează distrugerea Parisului iar revenind la Di Maio, ”să moară capra vecinului” doar pentru că nu îți place de politica lui Macron, să încurajezi destabilizarea unei țări vecine, când tu te afli printre cei din fruntea statului, este un act de …curaj, ca să nu spun altfel!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.