Abilități de top necesare pentru a reuși pe noua piață a muncii

Mulți oameni și-au exprimat dorința, la schimbarea anului, să își găsească slujba de vis în acest 2019- dar înainte de a ieși în căutarea lui, iată ce i-ar putea ajuta să se asigure că vor avea și abilitățile potrivite pentru respectivul loc de muncă.

Revoluția tehnologică începe să schimbe natura locurilor de muncă pe piața lor – și, împreună cu aceasta, se schimbă și abilitățile necesare pentru a reuși la aceste noi poziții.

Site-ul de carieră GlassDoor  a consultat liderii din afaceri pentru a afla ce doresc de la angajații care sunt așteptați la interviu pentru locuri de muncă râvnite. Iată o scurtă privire asupra ceea ce au aflat cercetătorii:

Cunoașterea datelor – Pentru companiile din întreaga lume, cunoașterea datelor este o putere care nu a fost niciodată mai necesară: firmele colectează o cantitate tot mai mare de informații – iar angajații trebuie să fie capabili să le citească, să le înțeleagă și să le utilizeze pe aceste date într-un mod care aduce beneficii companiei lor.

Executivii de la Intuit, Microsoft Canada și Heap au spus totuși celor de la Glassdoor: competența datelor este o aptitudine dorită, dacă nu chiar obligatorie, pentru candidați.

Dorința de a învăța – Adesea se spune că odraslele de astăzi vor activa în locuri de muncă care nici măcar nu există pe piața muncii actuale – o referință la ritmul rapid al evoluției forței de muncă.

Acesta este motivul pentru care liderii din afaceri au declarat pentru Glassdoor că angajații trebuie să fie deschiși pentru o învățare continuă, pentru a se păstra la zi cu cele mai recente tendințe din industrie.

Potrivit CEO-ului resurse umane de la Kronos, cerințele cheie de interes sunt: abilități în cloud computing, în telefonia mobilă, experiența ca utilizator, în inteligența artificială, în învățarea mașinilor și software-ul ca serviciu (SaaS).

Într-o manieră similară, directorii au enumerat și adaptabilitatea ca fiind o altă caracteristică-cheie, adică lucrătorii trebuie să fie capabili – și dispuși – să țină pasul cu ritmul schimbărilor din cadrul sectoarelor lor.

Orientat către client – Inițial denumit „efectul Amazon”, tehnologia companiilor din fiecare industrie a încercat să ușureze sistemele lor și să facă mai multă transparență – de la cumpărături până la asistență medicală.

Acesta este motivul pentru care liderii de afaceri au declarat pentru Glassdoor că abordarea orientată către clienți este una dintre competențele cele mai apreciate în cadrul forței de muncă de astăzi.

Construirea relațiilor cu clienții nu a fost singura caracteristică interpersonală evaluată. Glassdoor a constatat că firmele cereau, de asemenea, lucrători care au fost capabili să promoveze relații pozitive cu colegii de muncă.

În timp ce un director pe Cercetare de la Spitalul pentru Copii St Jude a remarcat că lucrul în echipă este important pentru obținerea de rezultate, abilitatea de a colabora devine din ce în ce mai importantă pe măsură ce o organizație se extinde și procesele sau sistemele devin mai complexe.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.