Noi pașapoarte românești – aproape imposibil de falsificat

Noile paşapoarte simple electronice şi simple temporare care au fost puse în circulaţie în această săptămână vor fi aproape imposibil de falsificat; noile modificări nu vor influenţa costul plătit de cetăţean pentru eliberarea paşaportului, a declarat sâmbătă şeful Direcţiei Generale de Paşapoarte, Mirel Toancă. 

El a prezentat, într-o conferinţă de presă la Ministerul Afacerilor Interne, noutăţile legate de eliberarea paşapoartelor româneşti şi noile elementele de siguranţă, care sunt schimbate periodic, în pas cu evoluţiile tehnologice din domeniu, scrie Agerpres.

„Noile paşapoarte au elemente de siguranţă care le vor face aproape imposibil de falsificat şi un design modern cu detalii inspirate din istoria şi geografia ţării noastre. Fiecare filă a noilor paşapoarte conţine un desen stilizat al unui monument istoric sau al unui obiectiv turistic cunoscut din România, precum Delta Dunării, Lacul Roşu, Peştera Scărişoara, oraşul medieval Sighişoara ş.a. Cu această nouă generaţie de paşapoarte facem un pas în viitor, prin complexitatea elementelor de protecţie împotriva fraudării documentelor”, a spus Mirel Toancă.

Şeful Direcţiei Generale de Paşapoarte a explicat că elementele de siguranţă implementate au la bază noile tehnologii în materie, precum desene stilizate, microtext, diferite tehnici de imprimare şi elemente optic variabile, precum şi unele realizate prin… CITEȘTE INTEGRAL PE Digi24.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.