La ce vârstă sunt sfătuite fetele să înceapă să consulte un ginecolog

La ce vârstă sfătuim fetele să înceapă să consulte un ginecolog, chiar dacă dacă nu sunt active sexual și nici nu intenționează să se fie în viitorul apropiat?

Diagnosticul cancerului de col uterin începe la vârsta de 21 de ani, indiferent dacă adultul este activ sexual sau nu.

Analiza anuală a chlamydiilor ar trebui să înceapă abia atunci când un adolescent sau un adult tânăr devine activ sexual.

O vizită de screening privind îngrijirea preventivă a sănătății reproductive este recomandată între 13 și 15 ani.

Această vizită ar deveni o oportunitate pentru a discuta despre orice problemă, a ciclului, tipurile de sângerare și dureri și… sexul protejat.

Vaccinarea împotriva HPV poate începe la vârsta de 9 ani,  majoritatea pediatrilor și medicilor de familie oferă acest vaccin.

Dacă se administrează vaccinul HPV la copii cu vârste cuprinse între 9 și 14 ani, sunt necesare doar două doze în comparație cu trei dacă seria este începută după 15 ani.

Indiferent dacă adolescentul este activ sexual, screening-ul pentru cancerul de col uterin începe la vârsta de 21 de ani.

Este o idee bună să se înceapă vizita la un medic femeie, pentru ca tânăra să se simtă mai în largul ei cu persoana care face, ceea ce probabil este, primul ei examen pelvian.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.