Statuia Satanei …aprobată în instanță pentru ca să fie înălțată

Cum ar spune românul: ”lucru’ dracului în casa popii”!

Statuia Satanei este gata pentru a-și ocupa locușorul într-un oraș spaniol din provincia Segovia, în portofoliul său temporal, după ce un judecător a respins plângerea prin care se contesta o propunere de… statuie a diavolului, considerând amplasarea statuii un afront la sensibilitățile religioase și care ar putea transforma orașul într-un centru de cult satanic.

Consiliul local a comandat statuia pentru a sărbători legenda potrivit căreia apeductul roman din oraș ar fi fost construit de diavol într-o singură noapte… Și pentru a atrage turiștii în cartierele mai puțin vizitate.

Un judecător a oprit temporar instalarea statuii după ce un grup local a lansat o petiție online, susținând că instalația metalică este respingător realizată pentru a constitui o reprezentare corectă a lui Satana!

Grupul și-a exprimat de asemenea teama că statuia de bronz ar putea deveni un magnet pentru oamenii predispuși la venerație diabolică, sataniștii.

Totuși, joi, consiliul municipal a fost informat că judecătorul a respins plângerea și i-a ordonat reclamanților să plătească taxe de judecată în valoare de 500 EURO.

Consilierul din Segovia, Claudia de Santos, a declarat că decizia prevede că statuia poate fi instalată deja săptămâna viitoare în locul planificat la 200 de metri de apeduct.

„Trăim într-o perioadă în care oamenii și grupurile pot folosi mijloacele de comunicare socială pentru a-și amplifica nemulțumirile și reclamațiile atunci când consideră că drepturile lor sunt atacate”, a spus De Santos. „Dar cred că marea majoritate a segovienilor ar putea vedea ceea ce au făcut petiționarii ca fiind pur și simplu irațional. Nu înțelegem cum pot să pretindă că această statue încalcă în vreun fel sensibilitatea lor religioasă”.

Ea a spus că scopul Consiliului a fost întotdeauna să folosească legenda și statuia pentru a atrage mai mulți turiști, vizitatorii iminenți spre alte exemple ale splendorii romane și medievale a orașului.

Când a fost întrebată cum s-a concentrat Consiliul pe sugestiile potrivit cărora statuia ar putea face Segovia un loc de pelerinaj pentru satanici, De Santos a răspuns: „Nu cred că există un posibil răspuns la această întrebare. Și mă îndoiesc că există ceva de genul turismului satanic”.

Sculptorul statuii, José Antonio Abella, a declarat că este mulțumit de decizia judecătorului și speră că va pune capăt mâniei mediatice care s-a manifestat în ultimele zile.

Abella a spus că este supărat și pe faptul că fiul său a fost victima abuzului pentru că a cerut online, politicos, oamenilor să semneze o contra-petiție pentru a obține aprobarea amplasării statuii.


NR: Segovia este un oraș din Spania, capitala provinciei Segovia din Castilia-Leon. Sub stăpânirea romană se numea Segovia Baetica, fiind semnalat de Ptolemeu II sub numele grecesc de Σεγουβία. În vremea stăpânirii arabe era numit în arabă شقوبية. (sursa NR: Wikipedia)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.