Cafeaua – pe cale de dispariție

Consumatorii de cafea ar putea fi nevoiți să schimbe obiceiul lor alegând poate… ceaiul – Un nou studiu a arătat că 60% dintre speciile de cafea ar putea fi puse în pericol din cauza schimbărilor climatice.

Noile descoperiri, publicate în revista Science Advances miercuri, au arătat că unele dintre cele mai populare soiuri de cafea comerciale, inclusiv Arabica și Robusta, ar putea dispărea în curând din cauza secetei care s-a extins tot mai mult din cauza încălzirii globale și răspândirea agenților patogeni fungicizi.

„În ciuda succesului agronomic și economic copleșitor al cafelelor Arabica și Robusta, o serie de noi amenințări sunt acum evidente pentru sectorul cafelei la nivel mondial”, se arată în articol. „Acestea includ schimbările climatice, în special creșterea incidenței și duratei secetei, răspândirea și intensificarea severității agenților patogeni fungicizi devastatori, în special CLR, pentru Arabica, în America Centrală și de Sud, și boala cafelei, pentru Robusta din Africa, apariția și/sau răspândirea altor boli și dăunători și a factorilor sociali, economici și de piață”.

Aaron Davis, șeful unui program de cercetare asupra cafelii de la Kew, care a coordonat lucrarea, a declarat pentru Reuters că este necesară o acțiune imediată pentru conservarea speciilor, pentru dezvoltarea unei rase mai rezistente.

„Cu temperaturi în creștere și scăderea precipitațiilor, zona potrivită pentru creștere … scade”, a spus el.

Studiul a constatat că 75 de specii de cafea sunt în prezent amenințate cu dispariția, dintre care 13 au fost clasificate drept „critic amenințate”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.