Caruselul știrilor zilei: cu bune și cu rele, viața ca o provocare…

La vârsta de 38 ani, dă naștere celui de-al unsprezecelea copil: mama record în Como
Ultima sosită în casa Pianarosa se numește Giuditta. „Noi nu ne oprim aici „, asigură mama, Claudia Guffanti.

Tocmai a atârnat pe ușă semnul roz al ultimului născut, Judith, fiica purtând numărul 11, și deja asigură rudele și prietenii: „noi nu ne oprim aici” Claudia Guffanti, 38 ani din Casasco (Como), are 17 ani trăiți împreună cu soțul ei Diego Pianarosa, el de 41 de ani, intenționează să păstreze pentru o lungă perioadă de timp titlul de mamă record pe Lombardia. Fetița a văzut lumina la spitalul din Como. Ceilalți 10 copii au vârsta cuprinsă între 2 și 16 ani. „Fericirea mea este văzându-i pe toți în jurul mesei la cină”, a adăugat proaspăta mămică.


AUTOMOBILE – de astăzi a fost introdusă Eco-taxa la achiziționarea de auto second hand. Dealeri: „Nu știm ce să facem” – Prima zi din luna Martie deschide sistemul de Bonus-Malus, dar producătorii denunță ineficiența mecanismelor de plăți și stimulente

Este ziua intrării în vigoare a sistemului de Bonus-Malus cu privire la emisiile de carbon ale autoturismelor nou înmatriculate, introdus de către guvern. Eco-taxa oferă stimulente pentru autoturisme care emit mai puțin de 70 grame de CO2 pe kilometru și sancțiuni pentru cei care emit de la 160 grame de CO2 în sus. Dealerii și producătorii de automobile denunță însă ineficiența sistemului: „nu poți plăti taxa sau să ceri bonusuri.”

„Sistemul nu este încă gata „- în ultimele zile, în ceea ce privește aplicarea Bonus Malus, fiscul a publicat rezoluția de stabilire doar a codului de taxare pentru a fi utilizat pentru plata taxei, fără a furniza în continuare, clarificarea termenilor pentru a face plata, au raportat asociațiile de constructori și dealeri ANFIA, Federauto și Unrae.

În ceea ce privește stimulentele pentru autoturisme mai puțin poluante, „decretul interministerial de punere în aplicare încă lipsește și nu există nici o urmă a platformei on-line pentru a cere stimulente.”

Impozitul –  așa-numita „Ecotassa” cu privire la achiziționarea de autoturisme noi, care începe de la 1.100 de euro pentru autoturisme care emit de la 161 la 175 grame de CO2 pe kilometru și care crește progresiv la 1.600 euro pentru autoturisme care emit între 176 și 200 g/km. Ajungem la un nivel de 2.000 euro pentru emisiile între 201 și 250 g/km și la 2.500 euro pentru autoturisme care emit mai mult de 250 grame de CO2 pe kilometru.

Stimulentele anti-poluare – pentru determinarea nivelului de emisie, datele ciclului de încercări NEDC sunt luate în considerare, după cum se arată la punctul V. 7 din broșura privind motorizarea. În paralel, se declanșează, de asemenea, sistemul de stimulente pentru autoturisme cu emisii scăzute de CO2. Bonusul începe de la 1.500 de euro pentru achiziționarea unei mașini care emite între 21 și 70 grame de CO2 pe kilometru și se ridică la 4.000 de euro pentru cei care emit 20 de grame sau mai puțin.


”CADOUL” DE 8 MARTIEGrevă generală națională pe 8 martie, transportul public la risc
Obiectivul mobilizării este de a pretinde mai multe drepturi și egalitate pentru femei. Repercusiuni preconizate în cadrul serviciilor

Pentru vineri, 8 martie, ziua femeii, Confederația unitară de bază și Uniunea sindicatelor de bază au proclamat o grevă generală națională de 24 de ore, acoperind toate categoriile publice și private de lucrători. Scopul mobilizării este de a pretinde mai multe drepturi și egalitate pentru femei. Se preconizează repercusiuni în serviciile publice, în special în transporturi.transport urban roma


Elveția, urmărește hoții: polițistul condamnat pentru depășirea vitezei

Un polițist a fost condamnat la un an de închisoare cu eliberare condiționată pentru depășirea limitelor de viteză în timpul urmăririi. Pentru a intercepta unii hoți considerați periculoși, omul a condus la 126 km/h într-o zonă în care limita este de 50 km/h.

S-a întâmplat în Elveția, lângă Geneva. ”Clientul meu a fost condamnat ca și cum ar fi un automobilist obișnuit care a făcut pe imbecilul într-o zonă cu limită de viteză la 50 km/h”, a declarat Jacques Roulet, apărătorul omului în uniformă.

Condamnarea ajunge la aproximativ un an după faptă (4 februarie 2017). Pentru legea traficului, un ofițer de poliție nu este pedepsit dacă încalcă regulile în timpul unei intervenții (cu condiția să fi folosit prudența necesară).

În acest caz, cu toate acestea, judecătorii au considerat că scopul urmăririi oficiale a fost de a intercepta hoții și nu de a salva vieți sau de a acuza un fugar suspectat de periclitarea unei vieți omenești. Agentul mai are șanse la recurs.


Abuzuri asupra fetelor minore, arestat un fals medic  în Monzese: în chat el a pretins a fi un ginecolog

El ar fi abordat pe rețele social cel puțin trei fete tinere urmând să abuzeze de ele, prezentându-se ca specialist.

Poliția a executat, în ultimele zile, un ordin preventiv de custodie împotriva unui om de 50 de ani pentru acuzații că ar fi abuzat sexual minore din provincia Monza.

Omul, angajat, familist cu soție și copii, a fost arestat pe 20 ianuarie la Milano pentru acuzațiile de agresiune sexuală asupra minorelor și i se solicită daune de către cele trei fete tinere, cu vârste cuprinse între 15 și 17 ani.

Prima victimă a violenței, al cărei tată a renunțat inițial la investigații, luni de zile în urmă, a fost convinsă să facă sex cu falsul specialistul, care s-a prezentat ca fiind binecunoscutul specialist „Alberto Berti”.

Al doilea caz, fata, odată ajunsă în apartamentul său, a fost forțată să întrețină o relație sexuală sub amenințarea de consecințe fizice grave, sau că i-ar provoca ceva, cum ar fi infertilitate.

A treia victimă, foarte tânără, a ajuns în rețeaua sa după o aventură falsă de dragoste inițiată în chat, unde omul de 50 ani a pretins că are 17 ani, pentru a concretiza raportul, susținea că va suferi de fapt un tratament contraceptiv. Investigații suplimentare sunt în curs de desfășurare pentru a urmări posibilele alte victime.

Deocamdată atât pentru astăzi, 1 martie 2019

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.