Roma – jurnaliști agresați la cimitirul Verano: arestat liderul roman al grupării extremiste Forza Nuova

În cătușe Giuliano Castellino de la Forza Nuova dar și Vincenzo Nardulli, membru proeminent al Avanguardia Nazionale.

Poliția l-a arestat pe Giuliano Castellino, liderul roman al grupării de extremă dreapta  Forza Nuova și pe Vincenzo Nardulli, un membru proeminent al Avanguardia Nazionale. Ei ar fi cei responsabili pentru agresiunea unui reporter și a unui fotoreporter, ambii ai „l’espresso”, care a avut loc  pe 7 ianuarie la Roma, în timp ce aceștia se documentau la o comemorare, la cimitirul Verano. Castellino și Nardulli sunt acum sub arest la domiciliu.

După cum a fost stabilit de anchetatori, cele două victime ar fi fost încercuite, atacate și una dintre acestea amenințată cu moartea, într-o încercare de a le confisca materialul înregistrat.

Raportul autorităților – în conformitate cu dosarul făcut în urma atacului asupra jurnaliștilor l’espresso, liderul Forza Nuova din Roma și amicul lui, au lovit cu pumni și picioare pe reporterul Federico Marconi și pe fotograful Paolo Marchetti. Liderul roman al Forza Nuova, Giuliano Castellino, era supus regimului special de supraveghere și nu avea permisiunea să se afle acolo.

Agresorii au luat mobilul și portofelul reporterului pentru a-l identifica. Din telefon au șters fotografii și clipuri video făcute în acea zi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.