ITALIA: Lovirea sau insultarea unui cadru didactic este caz penal, ULTRAJ

În sfârșit o veste bună, Italia face anumite mișcări spre reconsiderarea valorilor moștenite de la bunici, de pe vremea când un profesor era respectat cum se cuvine. Dincolo de cazurile din trecut în care profesorii își descărcau nervii pe elevi, prin pedepse fizice, tortură uneori, fapte, firește, condamnabile, vremurile de astăzi s-au dovedit deloc drepte, de data aceasta, profesorii ajungând să fie disprețuiți și tratați ca fiind ,,jucăriile,, copiilor sau ținta nervilor unor părinți inconștienți față de cât de important este rolul unui dascăl.

Iată cum apare chiar astăzi în presa italiană situația unor rele tratamente aduse cadrelor didactice:


Profesorul, în exercitarea îndatoririlor sale, este un funcționar de stat, precum un polițist sau un paznic urban la locul de muncă.

Ultrajul a fost, de fapt, recunoscut de către  judecătorii Curții de Casație din Italia, într-un proces împotriva unui profesor de 62 de ani al unei școli, care a fost ofensat în fața studenților săi de către directorul aceleiași școli.

În cele mai multe dintre atacuri, cu toate acestea, profesorul este agresat verbal și fizic de către elevi sau de către părinții elevilor.

Multe cazuri sunt concentrate spre sfârșitul anului școlar, datorită furiei legate de notele proaste sau de corijențe.

Pornind de la Roma, unde un elev a amenințat că va dizolva un profesor în acid, până la Milano, unde  un tată se întoarce împotriva directorului școlii, chipurile în apărarea fiului său rămas repetent, până la Torino, în Lucca, unde au fost agresiuni, ofense, remarci și zile de spitalizare pentru profesori și directori. Adesea atacați de părinții.

Cadrele didactice sunt ofensate și înjurate în fața întregii clase. În cele mai rele cazuri bătuți și trimiși la spital. A fi profesor astăzi poate fi un loc de muncă periculos pentru siguranța fizică.

Tot mai frecventele cazuri de agresiune împotriva unui profesor au determinat  instanța să ia atitudine: pentru judecători este un ultraj asupra funcționarului statului și, ca atare, este caz penal.


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.