România: un milion de tineri nici la școală, nici la muncă – generație de ”gânditori”!

Munca este o enigmă pentru unii tineri: majoritatea ar vrea un loc de muncă plătit regește, în vreme ce încă nu sunt capabili să împlinească niciun rol, pe fondul unei foarte mari cereri pe piața job-urilor, firmele fiind nevoite să importe forța de muncă.

Statistică alarmantă: Un milion de tineri nu sunt nici angajaţi, nici la şcoală, deşi există o criză acută pe piaţa muncii/ Şeful Autorităţii pentru Formarea Profesională: „Nu sunt nicăieri”

În prezent sunt un milion de tineri, cu vârste cuprinse între 16 şi 21 de ani care nu sunt nici angajaţi, dar nici la şcoală.

„Ieri, Autoritatea Naţională a încheiat un acord cu Institutul de Cercetare al Academiei Române. De acolo aflu că tineri între 16 şi 21 de ani nu sunt nicăieri: nici angajaţi, nici la şcoală. Şi sunt un milion. Avem resursă. Important este să ne promovăm, să îi convingem pe părinţi că la final de clasa a 8-a, cu bursă şi garanţia unui loc de muncă, există şansă”, precizează Bratu.

Potrivit lui Gabriel Bratu, există şcoli profesionale în sistem dual unde ultima medie de intrare a fost de 7.30. Potrivit sursei, unde puteți citi detalii: hotnews

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.