Oamenii, puși pe învârteală în derutele vremii – Terra, un carusel șubred

Un zbor ”deasupra unui cuib de cuci” altfel decât cel obișnuit…

Lipsa de tact a lui Trump, neinspiratele ieșiri ale sale, războiul comercial, blocadele impuse unor state, au efect de bumerang pentru S.U.A.

Iran și Coreea de Nord, cât și China, Turcia  sau unele țări europene, privesc spre Rusia cu mai mult interes.

Germania a știut să obțină gaze ieftine de la Putin, Kim mâine se va afla în Rusia. Trump va rămâne să se ocupe de …gardul obsesiv cu Mexicul… și de pierdut tot mai mult teren în geopolitica mondială.

Mai mult, ONU tocmai a dat publicității un raport prin care acuză S.U.A. de uciderea mai multor civili decât au făcut-o inamicii pentru care se aflau americanii pe pământul afgan. Au venit să apere un popor de inamici și calea cea bună găsită a fost cea să-i ucidă ei mai întâi!

Unele țări U.E. se gândesc tot mai serios la ieșirea din N.A.T.O. și crearea unei forțe comune proprii, deoarece lăcomia americanilor și prepotența lor, în plus, și diletantismul tactic, supremația tacticii fiind doar o gogoriță hollywoodiană, va duce la destabilizarea rolului de jandarm planetar, pentru care SUA incasa averi frumoase, pe lângă averile făcute din vânzarea de arme.

Pacifismul american a fost și este o minciună din vreme ce, de decenii bune, S.U.A. își tot trimit tinerii să lupte și să moară în teritorii străine ale căror populații, de fapt, nu sunt ostile americanilor, ci doar …profitabile.

Este odios să trâmbițezi pacea și democrația și simultan să vinzi arme și să provoci teatre de război. Și mai odioasă atitudinea ”cățeilor” care te lingușesc pentru asta… în speranța unui rest de os deja ros!

Nici Rusia nu poate fi scutită de acuzația de prepotență și de înavuțire din comerțul cu armament, dar măcar nu invadează țări precum fac S.U.A. Țin doar rolul de mercenari planetari!…

Încet dar sigur planeta se trezește din minciuna americană alimentată prin mass media și filme.

Poporul american va trebui să își recapete măreția, demnitatea, să se dezvolte prin propriile capacități, excluzând armele și războiul, să reînvie adevăratul vis american, fiindcă sunt un popor uimitor de bun. Iar soiul de președinți ipocriți, mincinoși, rasiști, lacomi și nesăbuiți, să-i arunce la groapa uitării.

În puține decenii S.U.A. riscă un mare colaps dacă poporul nu se trezește din minciună și să își reia destinul măreț.

Rusia tânjește după imperialism …dar nu este pregătită, nu au încă nici puterea economică și nici un mare spirit la conducere. Au doar un foarte bun jucător într-ale geopoliticii, Putin.

O unitate pan-arabă pare imposibilă și, de asta, Turcia și Rusia, cât și China, sunt cu ochii pe Asia. India însă, va putea avea un mare cuvânt de spus în Asia, dacă va depăși chestiunea Pakistan.

Revenind prin părțile noastre, U.E. este aproape un faliment. Ori se creează S.U.E. ori se destramă uniunea care nu funcționează și toacă inutil resursele oamenilor. O uniune scump plătită de contribuabili și inutilă acestora. Bună doar pentru puturoșii care se vor parlamentari sau funcționari bine plătiți și care nu își justifică prin nimic utilitatea.

Guvernanța s-a dovedit utopică. Dezechilibrele dintre economiile statelor membre nu pot fi rezolvate prin alte dezechilibre și mai mari.

Chiar dacă aparent a pierdut economic, U.K. a luat o decizie bună, curajoasă, brexit-ul,care se va dovedi curând fructuoasă britanicilor. Fiți atenți: o alianță U.K. Rusia nu este de ignorat, sau uniunea nordului! Dar, pentru asta, nu sunt încă pregătiți rușii care nu înțeleg că imperialismul lor este anacronic și că se impune o nouă abordare a relațiilor dintre popoare, a oricăror alianțe.

România este purtată de valul vremurilor ca o frunză în vânt însă, mereu a dovedit-o istoria, va cădea tot acolo, lângă tulpină! Ce va fi după?!

Țările vestice și sud-vestice vor regăsi calea bună fiindcă au cultura, resursele și creativitatea la îndemână.

Deocamdată, lumea este măcinată de terorismul religios alimentat de Puterile Obscure (originare din Occident) și de cel economic. Crizele fiind create anume pentru a conduce la revigorarea …buzunarelor deja prea pline… Bieții islamiști, cum de nu se prind oare de marea capcană îi care sunt atrași și îndemnați spre fundamentalism? Tot așa cum nu s-au prins nici cruciații care erau adevăratele scopuri ale Bisericii: jaful!…

Probleme sociale și marile fenomene sociale sunt create artificial de către marii deținători de finanțe.

Pacea sau războaiele au permanent pretext îmbogățirea unora în paguba altora. Te costă să duci războiul la care ai fost instigat, dar te costă apoi și mai mult să regăsești pacea. Cui plătești? Celor care te-au instigat și care, tot ei, ți-au vândut armele și, tot ei, îți vor vinde …pace!… Pentru fiii pierduți inventezi statui, cântece, medalii? Câtă ipocrizie!

Spuneam deunăzi că  …lumea se prăvale… Ea, fiind aproape o sferă, nu are decât, va reveni la poziția inițială!… Firește, mai pierzând pe drum …pe unii dintre noi…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.