Accident grav în Via Casilina din Roma. O betonieră s-a năpustit asupra a 20 de mașini și a unor pietoni – nouă răniți

Accident grav în Via Casilina din Roma. O betonieră s-a năpustit asupra a 20 de mașini și a unor pietoni în Via Pietro Belon în zona Torre Maura.

Vehiculul a  parcurs o porțiune de drum de la Via Dei Colombi spre Via Alessandrino, apoi a ajuns inexplicabil pe vechile linii de tramvai Roma-Giardinetti.

Nouă răniți, între care patru grav alți cinci în Cod roșu. Potrivit autorităților, cu toate acestea, nici unul dintre aceștia s-ar afla în pericol.

Accidentul s-a produs în jurul orei 11, mai multe alerte au ajuns la 112 care a activat imediat echipele de urgență și de Poliție.  „O betonieră, venind dinspre Torre Maura circulă în zig zag lovind mașini și trecători”, a spus un martor.  „…pare ca e un nebun”, a adăugat altul.

Din  investigații reiese faptul că șoferul de pe betonieră, în tranzit spre centrul Romei, a pierdut pentru mai mult de un kilometru controlul, înainte de a opri pe fostei linii de tramvai, la înălțimea Viale Alessandrino.

În acest parcurs ar fi accidentat aproximativ 20 de autoturisme,  distrugând complet  o duzină. Poliția, după ce a procedat la confiscarea vehiculului implicat în accident, a audiat mai mulți martori pentru a reconstrui exact ceea ce s-a întâmplat. Anchete tehnice vor fi efectuate pentru a confirma ori nu o posibilă defecțiune la vehicul.

Conducătorul auto – pe lista de răniți este, de asemenea, și conducătorul betonierei, un om de 48 de ani, italian, fără cazier judiciar.

De la primele informații se pare că șoferul s-ar simțit rău în timp ce conducea. Medicii au bănuiala unei posibile crize epileptice, deși nu este clar dacă omul a avut criza la volan sau după accident.

Cu toate acestea, nici alte piste nu sunt excluse. Conducătorul auto, acum internat în cod galben la spitalul universitar de Viale Regina Elena, va fi supus la teste pentru consumul de alcool sau droguri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.