Cincisprezece oi au fost ÎNSCRISE LA ȘCOALĂ pentru a se evita închiderea unei clase

Cincisprezece oi au fost înscrise la școală, într-un sat din Franța, pentru a se evita închiderea unei clase

Eveniment inedit în satul francez Crets en Belledonne: ca să evite închiderea unei clase, din lipsă de copii, părinții s-au hotărât să înscrie, simbolic, 15 oi, pentru a completa numărul insuficient de școlari.

Elevii Saute-Mouton, Baaaaah-Bęte şi Panurge, printre alţii, au fost incluşi pe listele şcolare din satul aflat la poalele Alpilor, relatează AFP, citată de Agerpres. Preluată de stiriletvr.ro

Şcoala a admis în luna martie faptul că una dintre cele unsprezece clase ale sale va fi închisă la începutul anului şcolar după o uşoară reducere a numărului de elevi, de la 266 la 261.

Marţi dimineaţă, un fermier a intrat în şcoală cu aproximativ 50 de oi însoţite de câinele său, iar cincisprezece dintre acestea – cu certificate de naştere – au fost înscrise „oficial”, în prezenţa elevilor, a părinţilor şi a cadrelor didactice.

”Cu aceasta nu ar trebui să mai avem închiderea clasei”, a declarat zâmbind organizatoarea, care a recunoscut că ”a apelat la umor pentru a mobiliza oamenii” şi pentru a evita această situaţie ”mizerabilă” în şcoala în care Primăria a investit mult în ultimii ani.

Părinţii se temeau că, în cazul închiderii uneia dintre clase, celelalte ar fi supraîncărcate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.