16.000 de condamnați au fost eliberați mai devreme – rata de recidivă este de 6%

1800 de criminali au fost eliberați mai devreme. Potrivit Ministerului Justiției, aceștia au beneficiat de recursul compensatoriu

Peste 16.000 de deţinuţi au fost eliberați mai devreme din închisori de la intrarea în vigoare a legii recursului compensatoriu, din octombrie 2017 și până în martie 2019, arată un răspuns al Ministerului Justiției.

Dintre deţinutii eliberați mai devreme, peste 1800 au fost condamnaţi pentru omor, aproape 6000 pentru furt și tâlhărie, 762 pentru viol, 243 pentru trafic de minori și de persoane şi peste 1600 pentru infracțiuni privind circulaţia precum conducerea fără permis sau conducerea sub influența alcoolului.

Potrivit Ministerului Justiției, din totalul deținuților eliberați, aproape o mie au fost arestaţi din nou, pentru noi infracțiuni, ceea ce reprezintă o rată de recidivă de aproape 6 procente.

Toader supune că legea susținută de Ministerul Justiției prevedea doar 3 zile reduse din pedeapsa pentru o lună petrecută de deținut în condiții necorespunzătoare. Numai că deputații au majorat de la 3 la 6 zile reduse din pedeapsa pe lună, a explicat Tudorel Toader pe Facebook. Sursa stiriletvr.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.