Controlor de tren: ”aplauze dacă amendez un străin, atacuri dacă amendez un italian”

Un tânăr italian lucrează de 15 ani în ca șef de tren, controlor, pe trenurile Lombardiei dar, în ultima vreme, el  „este scârbit de rasişti”, fiindcă în fiecare zi îi întâlnește iar aceștia intervin de fiecare dată când își îndeplinește atribuțiile sale: amendează oricare pasager găsit fără un titlu de călătorie.

Îl întâmpină cu ovaţii în cazul în care contravenientul este un străin sau cu huiduieli și injurii și sar în apărare acerbă în cazul în care contravenientul este italian. 

„Dar eu verific biletele, nu pașapoartele, munca mea nu poate fi exploatată de rasiști” .

Postarea lui video a primit peste 20.000 de vizualizări  pe Facebook . El se numește Marco Crudo iar postarea  „quotidiana testimonianza di capotreno” („mărturia de zi cu zi a unui șef de tren”.

„Eu trăiesc astfel de momente în fiecare zi. De fiecare dată când amendez o persoană care vorbește limba italiană și are fața albă, ei se ridică formând corul de avocați apărători, spunând mereu aceiași replică: „păi pe extracomunitari îi lăsați să circule gratuit iar pe italieni îi amendați”.

„Eu verific biletele, nu pașapoartele, în cazul în care pasagerii și navetiști au această convingere înseamnă că înainte de mine au verificat toate biletele și pașapoartele. Iar când dau amenda unui imigrant ei mă aplaudă furtunos”

„Nu tolerez acuzația că toți cetățenii non-UE nu își cumpără biletul pe tren. Voi continua să spun că la argumentele lor rasiste nu am ce să le răspund, contestațiile pot fi prezentate companiei. Totodată resping complimentele atunci când sancționez un non-italian „.


Comentariile pe rețele, cât și pe jurnalele care au preluat ca știre postarea, sunt împărțite. Italia este de nerecunoscut. Un popor minunat și educat a ajuns să fie atins de curentul rasismului care devorează societatea actuală. Puțini înțeleg că adevăratele cauze ale vieții din ce în ce mai grele nu țin de …migrație. (Adaptare tgcom24)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.