O Bursă românească a Locurilor de Muncă la Roma: ”Țară-țară vrem muncitori – Pe cine?”

În centrul Romei, chiar în fața gării Termini, la prestigiosul hotel NH Collection, pentru două zile, 18 și 19 Mai 2019, Asociația Casa Romania a organizat o bursă a locurilor de muncă.

Președinta asociației, Doamna Simona Beletchi, are ca parteneri în această foarte utilă acțiune, reprezentanții unei mari companii de construcții din România, SCC ERBAȘU

Compania are experiență, a realizat cele mai importante lucrări în România și are în prezent deschise peste 30 de șantiere și are nevoie de mână de lucru atât calificată cât și necalificată.

Lipsa forței de muncă a pus compania în condiția să importe aceasta din Vietnam iar acum, prin Bursa locurilor de muncă, vine în mijlocul comunităților de români din Italia, oferindu-le atractive contracte de muncă și opțiuni de sprijinire, pe ideea de a ajuta la reîntoarcerea românilor în patrie.

Condiții de muncă la fel ca în occident, contract, protecția muncii, utilaje, scule profesionale și salarii ”ca afară”, în funcție de calificare și competențe, precum și unele înlesniri, ar fi atuurile companiei și nu rămâne altceva de făcut decât …ca românii din Italia să opteze pentru a se întoarce în țară.

Pentru asta este nevoie de curaj în aceeași măsură cum a trebuit pentru a emigra! Românii emigrați au încă informații trunchiate despre piața muncii din România.

Neîncredere, teama că nu ar dura un astfel de loc de muncă, dar, totodată, se gândește și că un salariu bun, fără să mai trebuiască să plătească ”afară” chiriile mari, locuind la el acasă de data asta, i-ar satisface standardul de viață la care s-a obișnuit.

Cei care au vizitat Bursa locurilor de muncă în prima zi, sâmbătă 18 Mai, au întrebat mai întâi dacă pot găsi de muncă tot ”afară”, auzind că este vorba doar de România, au cerut mai multe informații, manifestându-și un pic neîncrederea. Li se părea ceva neverosimil!…

Pentru cei care vor să se informeze amănunțit despre oferta locurilor de muncă mai pot accesa Bursa astăzi Duminică 19 Mai 2019, apoi, pot contacta Casa Romania, care va permanentiza acțiunea.

Am vizitat chiar la prima oră Bursa, unde am stat de vorbă cu organizatoarea evenimentului, Doamna Simona Beletchi, mai jos aveți interviul.

Nu am înțeles totuși prezența în sală a …unor politicieni, deși evenimentul este condus într-o manieră profesională corectă, (cei de la compania de construcții chiar și-au exprimat limpede poziția lor și că se află aici doar pentru a oferi de muncă românilor). Tot așa precum nu am înțeles absența reprezentanților Ambasadei României la Roma.

Dacă mai mult sau mai puțin ”din umbră” bursa este o inițiativă politică planificată  la doar câteva zile înainte de alegerile europarlamentare, cu speranța să convingă electoratul că le-ar păsa cumva politicienilor de muncitori și de românii emigrați, atunci se înțelege de ce autoritățile românești de la Roma s-au abținut de la participare! Iar în ce privește votul, vorba românului: ”îngrași porcul la Crăciun?!”

Una cu alta, merită să vizitați Bursa, cine știe, poate că a venit vremea să vă întoarceți acasă. ”Țară – țară vrem …muncitori: Pe cine?!”

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.