Omului nu îi este de ajuns

Puterile obscure ale planetei vor resursele naturale ale oricărui popor și, pentru asta, speculează neînțelegerile istorice dintre vecini… iar unde nu sunt, le confecționează…

Este lesne să ”instruiești” dobitoci, să le dai glas, și să faci din asta tunet, unor falși apărători ai cine știe ce drepturi și, de partea cealaltă, să stârnești sentimente de datorie, la fel de false, de a apăra …neamul și țărâna…

Patriotismul nu este doar …la nevoie, ci clipă de clipă… și el nu cere să ucizi vecinul… ci să crești împreună cu vecinul…

Patriotismul nu se URLĂ în gura mare prin slogane meșteșugite, menite să înflăcăreze gloata…

Patriotismul este educație, sentimente curate, înțelepciune, cunoaștere, împlinirea ta ca om în puterea generozității… Să fii bun gospodar și să cinstești neamul prin exemplul unei demnități de a fi ceea ce ești expuse cu smerenie, NU cu grandoare. Și să ai tu respect față de alte neamuri înainte de a pretinde ceva.

Patriotismul ar fi în esență dragostea de o Patrie căreia spiritul tău îi datorează fiindul… Poate fi patria mamă sau o altă patrie…

Dragostea de neam este altceva, este conștiința și conștiența apartenenței tale… identitatea ta pentru care nu datorezi nimănui explicații, scuze, aplecări, cum nici să pretinzi respectul doar pentru atât…  respectul va trebui să îl obții prin CUM ești ceea ce ești…

Prea mulți …patriotarzi… au dăunat țărilor, oriunde în lume.
Un om Just și Apărător al neamului său, nu îndeamnă la URĂ sau crimă.


Instrumentalizarea unui conflict cu ungurii, crearea spiritului de ură și de conflict,  înseamnă pregătirea unei posibile amenințări a păcii prin care să manipulezi conducerea țării să renunțe la resurse în schimbul păcii.

Americanii vor putere, influență pe piața mondială și întâietate și avantaje la obținerea resurselor, nu le pasă nici măcar de propriul lor popor, fiindcă aleșii americanilor sunt slugile puterilor obscure, contează doar puterea și banul. De asta și se pretind jandarmii nechemați ai lumii. De asta își sacrifică tinerii și parte din economie în războaie.
Rușii vor același lucru, să facă nu doar opoziție americanilor, ci și concurență iar în lumea banului nu există dușmani, ci doar afaceri iar ăștia doi fac afaceri frumoase împreună, în vreme ce lasă impresia restului lumii cum că ei …ar fi dușmani!…
Rușilor le stă bine un conflict în Europa, mai mult, la gardul lor. Unii ar putea contrazice, că asta ar aduce pe americani lângă gard! Ei bine, ei deja au făcut cărțile cu americanii și nu se vor ataca reciproc niciodată, vor juca amândoi ”în deplasare”, războiul de proximitate, războiul pe pământul popoarelor nevinovate dar …mustind de resurse.
Ungariei i se promite de la Moscova și Washington înapoi Ardealul. Nu pentru vreo dreptate istorică, ci pur și simplu pentru că rușii și americanii, fiind slugile puterii obscure, vor resursele Ardealului, știm câte comori zac sub munți.

După ce îl vor secătui de resurse, vor face iarăși un act de ”dreptate” și vor returna poporului român Ardealul secătuit.

Când politicienii se încăpățânează să nu concesioneze necondiționat sau pe te miri ce resursele țării către puterile străine, acestea din urmă vin și bagă vrajbă între etnii, între vecini, între oricine și folosind orice mijloace.
Proști sunt destui care să dea amploare nenorocirii și să le facă jocul.
Astfel, mai marii țării, pentru a salvgarda pacea, semnează concesionarea fără nicio pretenție, mai mult, pupă mâna ”salvatorului” său care îl salvează, de fapt, de la propria lui bogăție!
Românii îi pupă în cur pe americani și consideră tot ceea ce este american ca fiind maxim, sfânt, bun, corect, de calitate, inclusiv năvălirile peste alte popoare. Cu rușii, românii fac la fel. Putin este mai admirat în România decât în propria țară. Să se aibă bietul român bine cu fratele mai mare!… De asta a și permis românii rușilor să le distrugă metalurgia și nu doar atât.
La destui români nu le pasă de români, ci de alte nații, iată ce înseamnă să ai suflet mic!… E bine să iubești alte nații dar nu mai mult decât propriul tău neam.
Acum, pașnic, constructiv, corecți cumva, oferind prețul bun, mai vin și chinezii, după ce deja nemții au știut să-și pună slugile lor în țările de interes.

Globalizarea este numele nou al imperialismului. Înseamnă acapararea resurselor planetei, transformarea popoarelor în mase uniforme de nătângi.

Unica formă de apărarea rămâne omului de rând TREZIREA. Orice om să aibă o puternică educație spirituală și umanistă, o identitate culturală puternică și, cel mai important, filtre personale de cântărire a cuvintelor, faptelor, gândurilor, intențiilor, aspirațiilor ale sale și ale celor cu care interacționează. Să nu mai pice în plasa puterii obscure, să fie foarte greu de dus de nas.
Unui ungur i se spune că pământul cutare este al lui și este o datorie patriotică să-l apere. Românului i se spune la fel. Conflictul este gata, mai trebuie un pretext… Se bat cei doi ca proștii și se omoară. Pământul vine exploatat de cine a instigat. Când ungurul și românul se strâng alături ca frați, amândoi câștigă iar puterile obscure nu obțin nimic.
Rețineți, orice război are scop economic, jaful. Pacea costă uneori mai mult decât un război.
Cine te îmbărbătează la luptă nu îți este musai prieten. Poate fi instigatorul… sau uneltele lui culese din marea masă de nătângi pe care orice popor o deține.
Nu vă dați seama cât rău au făcut omenirii inteligenții planetei atunci când au fost folosiți de puterile obscure. Se folosesc de ei fiindcă omului nu îi este de ajuns să fie inteligent, mai trebui să ajungă și ÎNȚELEPT, adică acela care înțelege ceea ce știe iar pentru asta nu trebuie școală cu diplome și băști pătrate aruncate aiurea!…
Iubiți viața, iubiți pacea, respectați orice suflet și nu dați ascultare niciunei instigări.

Resursele să vină să le ia personal puterea obscură, să iasă la vedere… Nu au curajul. Își trimit slugile nătânge…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.