Unul dintre cei mai mari regizori ai tuturor timpurilor, Franco Zeffirelli, a murit astăzi

FIRENZE – Franco Zeffirelli a murit. Regizorul avea 96 de ani. „N-am vrut ca această zi să vină vreodată”. Franco Zeffirelli a plecat azi dimineață.

”Unul dintre cei mai mari oameni ai culturii mondiale. Ne alăturăm durerii celor dragi. Adio, dragă Maestre, Florence nu te va uita niciodată „, a scris primarul Dario Nardella pe Twitter.

Franco Zeffirelli a murit astăzi, sâmbătă, 15 iunie, la Roma, asistat de fiii săi Pippo și Luciano.

„El a murit senin”, declară membrii familiei, „după o lungă boală, care s-a înrăutățit în ultimele luni”.

Zeffirelli, va fi depus la Capitoliu și funeraliile vor avea loc în cimitirul Porte Sante din Florența, orașul în care s-a născut pe 12 februarie 1923.

Deși liberal și anti-comunist a lucrat cu Antonioni, De Sica, Rossellini și, în ’49, cu regizorul cel mai renumit, Visconti, ajungând la Scala împreună cu tânărul Crivelli și Tosi.

El a fost un asistent în „The Earth Trembles”, „Beautiful” și „Senso”; apoi regizor de spectacole celebre („Un tramvai numit dorință”, „Troilo” și „Cressida A Boboli”).

Zeffirelli, sau Scespirelli ca l-au poreclit dușmanii, pentru că el a frecventat Londra lui Sir William. Nu a fost un om ușor: „eu întotdeauna urmez instinctele mele”, a spus el. El a petrecut ani de zile fulgerând împotriva eșuării spre stânga și a ambițiilor populiste ale cinematografiei italiene, apreciind în același timp Fo și Benigni.

A culminat succesul său cu Isus din Nazaret  (76), un exemplu răsunător al manierismul său figurativ și impulsul spiritual contagios. Sursa il corriere.it

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.