Omul de mâine: cocoșat, cu gheare și ochi ciudați

Potrivit DailyStar, experții au examinat modul în care tehnologia va afecta forma umană, sugerând că organismul uman se poate schimba dramatic.

După crearea unui model 3D a omului din un viitor, numit „Mindy”,  s-a presupus că oameni care trăiesc în 2100 vor fi cocoşați din cauza orelor de ședere la calculatoare și  smartphone-uri.

Mindy are, de asemenea, mușchii gâtului mai mari pentru a compensa postura, un craniu mai gros pentru a proteja de radiații și un creier mai mic, micșorat de la conducerea unui stil de viață în mare măsură sedentar iar memoria mutată în virtual.

Oamenii în mai puțin de 100 ani pot avea, de asemenea, gheare, din cauza poziției de prindere a telefoanelor.

Caleb Backe, expert în sănătate la Maple Holistics, a declarat: „cheltuitul timpului privind în jos telefonul, modifică gâtul și aruncă oarecum coloana vertebrală în afara unui echilibru.

Prin urmare, mușchii de la gât vor trebuie să facă efort suplimentar pentru a sprijini capul.

„Stând în fața calculatorului pentru ore în șir, presupune ca trunchiul să fie tras în afară în fața șoldurilor, mai degrabă, decât să fie păstrat drept și aliniat, ca la sportivi.”

Kasun Ratnayake, de la Universitatea din Toledo, de asemenea, a declarat că organismul uman s-ar putea schimba pentru a limita cantitatea de lumină asupra ochiului, dăunătoare, rezultând apariția unui al doilea rând de pleoape.

Oamenii pot dezvolta pleoapa interioară mai mare pentru a preveni expunerea la lumina excesivă, sau lentila ochiului poate fi evolutiv dezvoltată astfel încât acesta să blocheaze lumina.

Dr. Nikola Djordjevic, de la Med Alert Help, a declarat: „modul în care se țin telefoanele în mână poate modifica și corpul, în anumite puncte de contact, cauzând apariția unui fel de ghiară, de asemenea, cunoscută sub numele de sindrom tunel cubital.

„Acest sindrom este cauzat de presiune sau de întindere a nervului ulnar care rulează într-o canelură pe partea interioară a cot. Acest lucru provoacă amorțeală sau o senzație de furnicături în burice la degetele mici, dureri antebraț și slăbiciune în mâini din cauza menținerii cotului îndoit la 90 de grade pentru o lungă perioadă de timp.”

Dar Jason O’Brien, șeful TollFreeForwarding.com, care a produs modelul și a fost în spatele ideii studiului, a descris orice modificări fizice la organism, care vin alături cu… marile beneficii aduse de tehnologie.

„Tehnologia ne oferă comoditate, conectivitate, divertisment, și mult mai mult de atât dar  există și …un compromis”, a explicat el. „Supraexpunerea la tehnologie poate interveni adesea împotriva sănătății noastre.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.