De ce este 4 iulie sărbătoarea națională a Statelor Unite ale Americii?

Este a 243 a independence day –  ziua de naștere a Statele Unite ale Americii.

Astăzi, milioane de americani se adună pentru a sărbători ziua independenței, sărbătoarea națională a Statelor Unite. Dar de ce este 4 iulie sărbătorit?

Anul evenimentului care a marcat istoria Statelor Unite este 1776, era vremea revoluției americane, atunci când treisprezece colonii și anume: New Hampshire, Massachusetts, Rhode Island, Connecticut, New York, New Jersey, Pennsylvania, Delaware, Maryland, Virginia, Carolina de Nord, Carolina de Sud și Georgia, s-au desprins de Imperiul Britanic din care făceau parte, prin ratificarea declarației de independență.

Acest episod este considerat actul de naștere al Statelor Unite ale Americii. Declarația a fost de fapt elaborată de Thomas Jefferson pe 2 iulie 1776, dar a fost rostită două zile după, ratificată oficial la Convenția de la Philadelphia, Pennsylvania.

George Washington, comandant-șef al armatei continentale în timpul războiului revoluționar american, a devenit primul președinte al Statelor Unite în 1789.

Massachusetts a fost primul stat care a recunoscut 4 iulie ca sărbătoare națională, în 1781, în timp ce termenul de „Ziua independenței” a fost folosit pentru prima dată în 1791.

4 iulie este, prin urmare, o celebrare foarte importantă pentru SUA și este o mare sărbătoare națională, cu evenimente organizate în fiecare stat.

Focuri de artificii, parade, grătare și picnicuri, adunări de familie și jocuri de baseball. Ziua independenței este o oportunitate pentru americani pentru a sărbători în orice fel nașterea națiunii lor.

La mulți ani poporului american.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.