Alba-neagra politicii românești – pielea omului de rând

Pornind de la o știre, mai mult sau mai puțin importantă, iată câteva scenarii posibile: USR MINUS va rămâne să se alieze cu PSD iar liberalii și cu PLUS a lui Cioloș să strice alianța USR PLUS devenită …minus!

Adică, iată cum PNL și PSD, ca aliați în secret, sunt puși la fapte să distrugă USR PLUS… compusă din odraslele vechii gărzi!

Jucărica stricată nu va fi însă USR PLUS, unicul în avantaj va rămâne PSD care, după cum se știe, coabitează cu Iohannis, dincolo de circul mediatic, fiindcă își împart gologanii …la secret…


Cine nu a înțeles că politica se face pe bani și nu pe grija față de țară, rămâne un …naiv… La marile întâlniri secrete sau fățișe, ei vorbesc doar de împărțeala banului, nu de ofurile tale… cetățeanule!


Ceea ce mai dă speranță românilor, PSD MOARE, moare din interior… și asta se vede cu ochiul liber.


Ce căuta la congresul PSD amicul Tăriceanu dacă nu e membru PSD? Dăncilă are un as sub mânecă… Tăriceanu preferă cacialmaua așa cum a făcut toată viața lui… un trădător notoriu și un fripturist lacom de putere… ciocoi de două parale… Udemeriștii vor fi de data asta, prima, printre perdanți, deși au primit firmituri de voturi din partea PSD la alegerile din Mai…


Politica românească este aruncată de nemți în brațele lui Putin, americanii sunt departe și sunt prea aroganți și mai ales ,,birocrați”… Ungurii sunt marionetele rușilor. Polonezii vor să devină precum nemții dar nu au pornit pe strada justă, plus sunt cu Putin în coaste. Chinezii au strada deschisă numai dacă bagă în seamă pe cine trebuie, nu pe Tăriceanu. Macron a lăsat zona balcanică nemților. Israelul este unicul care trage linie și numără profitul!


”Pe scena politică s-a lăsat liniștea, odată cu începerea perioadei de vacanță, dar, în culise, se negociază din greu. Klaus Iohannis și liberalii au înțeles, după alegerile europarlamentare, că marele lor adversar îl reprezintă alianța USR-PLUS și nu cei din PSD.

Surse din PNL ne-au dezvăluit ce se vorbește în laboratoarele de partid și care vor fi mișcările din perioada următoare. Klaus Iohannis încearcă să își securizeze al doilea mandat de președinte, tocmai de aceea ar fi negociat cu liderul PLUS, Dacian Cioloș.

Conform surselor noastre, cei doi au ajuns la o înțelegere și Dacian Cioloș nu va candida la prezidențiale. Candidatul alianței USR-PLUS va fi Dan Barna, cel despre care Iohannis crede că-l va învinge mai ușor, chiar dacă va avea loc o confruntare în turul II.

În schimbul retragerii, Dacian Cioloș a obținut promisiunea lui Iohannis că va fi prima opțiune de premier. Imediat după prezidențiale se va declanșa operațiunea de dărâmare a Guvernului PSD-ALDE, iar Dacian Cioloș va fi opțiunea de premier a noii majorități.

Pentru Dacian Cioloș este o situație de tip win-win. În cadrul coaliției USR-PLUS s-a convenit ca cei doi lideri să meargă în tandem: unul pentru funcția de președinte, celălalt pentru funcția de premier. În acest context, pentru Cioloș, dacă câștigă Klaus Iohannis sau Dan Barna este un câștig pentru că va fi premierul desemnat.

Acestea sunt negocierile politice din acest moment, dar fiecare echipă joacă pe mai multe scenarii și ipoteze de lucru. Rămâne de văzut și cine va fi candidatul PSD la prezidențiale pentru că și asta va influența foarte mult calculele.” stiripesurese.ro

Ghici cine plătește nota la distracțiile ăstora?

Ceea ce mai toți politicienii cunosc este faptul că

jurămintele sunt scrise pe nisip!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.