Facebook – amendă de 5 miliarde de dolari – orice companie poate încălca legea dacă împarte prada cu statul

Pornind de la o știre: ”Compania Facebook este lovită de o amendă de 5 miliarde de dolari din partea FTC, pentru încălcări de confidențialitate

Cea mai mare amendă impusă unei companii de tehnologie,  dar acțiunile în bursă cresc după această știre

Comisia Federală de Comerț a votat și a aprobat o amendă de aproximativ 5.000.000.000 de dolari  impusă la Facebook, pentru încălcări de confidențialitate.

Raportul FTC a fost transferat la Departamentul de Justiție pentru reexaminare. Nu este clar cât timp va dura pentru a finaliza cauza.

Amenda ar fi cea mai mare pe care FTC a impus o companie dar și veniturile Facebook au atins 56 miliarde de dolari anul trecut, ceea ce stârnește invidie oricui…

Acțiunile la bursă – Facebook a încheiat ziua de ieri cu o creștere de până 1,8%, la 204,87 de euro/unitatea.”


O întrebare firească: Să presupunem că Facebook va vărsa cei 5 miliarde de $ amendă la bugetul țării, va urmări țara cu acești bani să despăgubească dauna produsă de Facebook utilizatorilor săi? Nu era mai firesc și mai just să fie obligată Facebook să împartă acești bani direct utilizatorilor afectați? Nu se pomenește nimic despre cei păgubiți.

Banii ăștia intră la stat iar omul de rând nu are niciun câștig din asta, mai mult, statul nu îl ajută cu nimic, niciodată.

Bine că Statul va avea bani mai mulți acum… să investească în ”apărare”, adică să producă alți bani fabricanților de arme privați, cei care conduc în realitate Congresul, prin loby-ul congresman-ilor plătiți să voteze nu în interesul nevoilor americanilor, ci în cel al marilor corporații…

O companie poate încălca legea, dăuna cetățenii, vine statul și-i dă o amendă, care nu e mai sus de 10% din profitul pe un an, în vreme ce, același stat, nu prevede nicio forma de despăgubire pentru cei afectați și, astfel, orice companie este încurajată să își bată joc de oameni și să urmărească doar profitul.

Cetățeanul are ”satisfacția” că statul a pedepsit vinovatul dar el, cetățeanul NU PRIMEȘTE NIMIC. Plata celor care amendează este tot din bugetul omului de rând.

Firma plătește o amendă la stat e ok… –  devine orice moral și permis dacă… împarți banii cu statul!…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.