Eu nu am fost curioasă să mă văd …babă!… iată și de ce

Cădeți lesne în capcana aplicațiilor web care vă spune cu cine vă asemănați dintre vedete sau ce animal vă corespunde, ori, mai nou, o aplicație care a devenit virală, FaceApp, care vă modifică poza arătându-vă bătrâni…

Eu nu am fost curioasă să mă văd …babă!… probabil o să văd la vremea potrivită, acum, mă bucur de vârsta pe care o am, iată și de ce:

FaceApp, o aplicaţie care pretinde că le arată oamenilor imaginea lor la bătrânețe este descărcată în fiecare zi de sute de mii de utilizatori. Este virală şi în România. Experţii în securitate atrag atenția că programul este foarte periculos și nu oferă nicio garanție celor care îl folosesc.

Există suspiciuni serioase că această aplicație se înfrupta din datele dumneavoastră personale atunci când vă jucați cu pozele. În Statele Unite a sunat alarma.

Șeful grupului democraților din Senat a cerut o investigație FBI. În scrisoarea lui Charles Schummer se arată că originile rusești ale aplicației ridică semne de întrebare în legătură cu posibilitatea ca datele personale ale cetățenilor americani să ajungă la terți, inclusiv la guverne străine.

Multe dispozitive vor folosi recunoașterea facială iar noi, în joacă, punem la dispoziție fața noastră unei bănci de date? Suntem naivi!

Mai în clar, temerea este că destinatarul informațiilor adunate de FaceApp este chiar Guvernul de la Moscova. Potrivit digi24.

FaceApp a devenit virală în România. Este pe primul loc în topul celor mai descărcate aplicaţii, în peste 20 de state, şi are în fiecare zi peste 700.000 de utilizatori.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.