Dezactivați Bluetooth-ul, experții în securitate ne avertizează

Conexiunea Bluetooth nu este securizată. Foarte periculos. Acesta este mesajul celui mai mare Congres al hackerilor.

Bluetooth, este o tehnologie fără fir pentru a conecta totul, de la căști wireless la sistemele de divertisment sau auto, este paradisul hackerilor.

Este destul de serios faptul că participanții la Convenția DEF CON Hacker sunt sfătuiți să dezactiveze Bluetooth, așa este indicat în Security Boulevard și în rapoarte Mashable.

„Oamenii vă pot urmări cu dispozitivele Bluetooth. Problema este cronică cu dispozitive, cum ar fi căști sau trackere, a remarcat Security Boulevard într-un post intitulat dispozitiv de protecție pentru DEFCON, adăugând că multe dispozitive Bluetooth par să aibă căi deschise ce abia așteaptă pentru a fi hackerate…

Atacul recent al KNOB, dezvăluit pe 13 august, este un exemplu al modului în care pot fi conexiunile Bluetooth periculoase. Vulnerabilitatea „serioasă” din specificațiile Bluetooth poate permite unui atacator să modifice cu potențial conținutul dispozitivelor Bluetooth din apropiere.

Dacă utilizați Bluetooth pentru muzică sau audio, pericolul este mic, declară Adam Kujawa, director al Malwarebytes Labs.

Atunci când se utilizează Bluetooth pentru alte lucruri, cum ar fi transmiterea de date, apeluri… Aceasta crește probabilitatea ca un atac să poată provoca daune. Cele mai multe instrumente pentru a face un hacking eficient sunt scumpe, a mai spus el.

Dar Jake Kouns, șeful securității informaționale, spune că imaginea de ansamblu este mai puțin optimistă.

„Utilizarea pe scară largă a Bluetooth înseamnă că o singură vulnerabilitate poate avea un impact devastator pe o listă tot mai mare de dispozitive”.

Pentru a complica problema în continuare, multe Bluetooth pe dispozitive de consum, în general, nu sunt ușor de upgradat și, în unele cazuri, nu pot fi modernizate, făcându-le pentru totdeauna vulnerabile la atac.

Este practic să dezactivați Bluetooth de fiecare dată după ce îl utilizați?

„În mod realist și, din păcate, în multe cazuri dezactivarea Bluetooth este cea mai bună sugestie”, a adăugat el.

Multe dispozitive de consum trebuie să aibă Bluetooth activat numai pentru o singură dată din procedurile de configurare. Ulterior, Bluetooth poate fi dezactivat.

Problema este atunci când un dispozitiv trebuie să aibă o conexiune Bluetooth întotdeauna deschisă.

Căști Bluetooth, trackere de fitness și ceasurile inteligente sunt doar câteva exemple care necesită de obicei Bluetooth să fie întotdeauna pe deschis pentru a permite sincronizarea datelor în timp real, inclusiv primirea alerte și mesaje”, a spus Kouns.

Fii atent ce dispozitive folosesc Bluetooth. Deseori consumatorii nu au nici o idee care dispozitive folosesc Bluetooth și care au acces la date confidențiale.

„Dezvoltarea Bluetooth este axată pe funcționalitate și extinderea utilizării, mai degrabă decât pe securitate”, a spus Kujawa de la Malwarebytes Labs. ”Dar asta se va schimba, probabil, în viitor”, a spus el.

Fondată în 1998, Bluetooth SIG cuprinde peste 35.000 de companii asociate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.