Fiul ”arogant” al unui fost ministru englez a ucis un copil de trei ani

Fiul „arogant”, în vârstă de 26 de ani, al unui fost ministru englez, a recunoscut că l-a zdrobit pe Alfie Lamb, în vârstă de trei ani, dintr-un „impuls copilăresc”, bruscând scaunul la Audi – La șapte luni după ce mama băiatului a fost încarcerată pentru violență față de copil.

Fiul „arogant” al unui fost ministru al guvernului a admis zdrobirea unui băiat de trei ani, provocându-i moartea, într-un scaun auto. Potrivit DailyMail.

Stephen Waterson, de 26 de ani, l-a zdrobit pe micuțul Alfie Lamb în compartimentul pentru picioare al Audi-ului său, în timp ce mama lui Alfie, Adrian Hoare, doar a privit.

Când Alfie a început să plângă, fiindcă nu avea spațiu, Waterson s-a iritat: „nu mi s-a spus ce să fac cu un copil de trei ani… și …am împins scaunul din nou „într-o grabă din temperament prostesc.”

Mai târziu, Waterson, fiul adoptiv al fostului ministru, Nigel Waterson, a orchestrat o mușamalizare pentru a evita să fie implicat și pedepsit pentru moartea micuțului.

După un proces lung, Hoare, de 24 de ani, din Gravesend, Kent, a fost găsită vinovată de violență față de copii și încarcerată pentru de doi ani și nouă luni.

Waterson, din Croydon, a negat omorul prin imprudență al lui Alfie și i-a fost dat să se confrunte cu o rejudecare, juriul nu a reușit să ajungă la un verdict.

În această după-amiază, înainte de reluarea procesului, Waterson și-a schimbat declarația și a admis uciderea lui Alfie prin neglijență gravă.

Atât Waterson cât și Hoare au admis complicitatea în a devia cursul justiției, mințind poliția. Waterson a fost condamnat pentru intimidarea unui martor și Hoare pentru intimidarea altui martor. Urmează și pentru uciderea copilului.

Inspectorul șef al Scotland Yard, Simon Harding, l-a numit pe Waterson „arogant, egoist și profund rău” și a spus că justiția a fost, în sfârșit, împlinită pentru Alfie.

Jurații de la procesul anterior au arătat dovezi video CCTV cu Alfie chinuindu-se să țină pasul cu mama lui, momente înainte de a fi  fost pus în mașină pentru voiajul de întoarcere la Croydon, sudul Londrei.

Curtea a audiat proba cu momentul când s-a înfuriat Waterson la plânsul lui Alfie și a tras brusc scaunul în timp ce copilul stătea la picioarele mamei sale.

Spațiul maxim din compartimentul picioarelor a fost de 30 cm și, la simpla apăsare a unui buton, ar putea fi redus la doar 9,5 cm.

Când au ajuns la casa lui Waterson din Croydon, băiatul a leșinat și apoi a încetat să mai respire.

În timp ce doctorii încercau cu disperare să-l resusciteze, Waterson a fugit de la locul faptei și Hoare a lansat o rețea de minciuni pentru a-și proteja iubitul, pretinzând că el a fost într-un taxi.

Când poliția a început ancheta, Waterson le-a dat ofițerilor un nume fals și o declarație falsă și imediat și-a vândut Audi-ul.

A amenințat că-i va face pe Hoare și pe ceilalți martori să dispară dacă nu vor continua cu mărturiile lor false.

Hoare, în cele din urmă, a rupt tăcerea și a spus sorei sale vitrege, Ashleigh Jeffrey, ceea ce s-a întâmplat, într-o conversație înregistrată și predată la poliție.

Juraților de la primul proces li s-a spus despre Waterson că era un afemeiat care, de asemenea, avea un caracter violent, cu trei condamnări anterioare pentru că ar fi atacat o fostă prietenă și soțul surorii ei.

Deși erau probe noi la începutul acestui an, el a negat că a rănit copilul și a spus că și-a mutat scaunul înapoi cu doar un centimetru.

Ca parte a motivului său la vinovăția pentru omor prin imprudență, Waterson a susținut că a împins doar o singură dată scaunul înapoi.

Judecătorul Mark Lucraft QC l-a remis pe Waterson în custodie pentru a fi condamnat luni, 9 septembrie.

La încheierea cazului, Harding a declarat că Alfie a murit ca urmare a unui „act egoist și crud”.

A mai spus: „este greu de imaginat ce fel de durere ar simți cineva atunci când este zdrobit așa. Pentru un copil de trei ani și jumătate să fie zdrobit de ceva atât de puternic și văzând că nimeni nu-l ajută, este un mod brutal de a muri.”

„Stephen Waterson este un individ egoist și dezgustător care a ucis un băiețel de trei ani și jumătate și nu s-a ridicat și nu a spus ce s-a întâmplat și NU și-a asumat responsabilitatea pentru acțiunile pe care le-a făcut în acea zi.”


„L-am urât din momentul în care l-am întâlnit”: spune bunica lui Alfie.

Bunica lui Alfie Lamb a descris modul în care viața fiicei ei a scăpat de sub control după întâlnirea cu „wannabe gangster” Stephen Waterson.

Janis Templeton, de 53 de ani, a avut grijă de Alfie văzând că fiica pierde treptat interesul față de fiu, după ce a intrat într-o relație cu Waterson.

Ea a subliniat faptul că fiica ei a fost mai interesată în trimiterea de mesaje prietenilor pe Facebook decât să aibă grijă de fiul ei și a cheltuit toate subvențiile ei.

Dna Templeton a spus că s-a înțeles bine cu fostul partener al fiicei sale, tatăl lui Alfie, Richard, dar ea s-a schimbat de când l-a cunoscut pe Waterson.

Vorbind printre lacrimi, ea a spus: „Stephen este un băiat obraznic și rău. L-am urât din momentul în care l-am întâlnit. E un gangster. Ar trebui să fie pus într-o groapă ca nepotul meu. Dacă nu era el, îl mai aveam pe Alfie. Am trăit pentru Alfie. Când a murit, am vrut să-mi pun capăt vieții.”

Dna Templeton a spus că i-a ordonat odată lui Waterson să iasă afară din casă, dar el a pălmuit-o și a bătut-o, aruncând-o la pământ.

Fiica, Hoare, a rămas în contact cu mama ei, în parte, doar pentru că putea lua bani de la ea pentru scutece și alte cele necesare pentru Alfie.

Dar după moartea lui Alfie, dna Templeton spune că nu vrea să-și mai vadă fiica niciodată.

Ea a spus: „Dacă apare la ușă, o voi ucide. Nu pot s-o aduc să stea înapoi aici și n-o s-o vizitez în pușcărie. Dacă și-ar fi iubit fiul la fel de mult, ar fi fost încă în viață astăzi. Nu o pot ierta pentru că l-a ținut în compartimentul pentru picioare al mașinii. În primul rând, el nu ar fi trebuit să fie acolo.”

Singura scrisoare a lui Hoare către mama sa, trimisă din închisoare, a fost, de fapt, o scrisoare de cerșit bani, cerând chiar mult mai mulți bani.

Bunica Janis încă poartă un medalion cu părul lui Alfie de la prima tunsoare, și doarme cu ursulețul lui favorit în fiecare noapte, la mai mult de un an după tragedie.


Ucigașul lui Alfie Lamb a fost adoptat de către ministru și soția lui medic, unde a primit afecțiune și educație dar… a prevalat temperamentul…

Ucigașul a fost adus în casa familiei iubitoare a unui deputat conservator și a soției sale, dar „valorile de clasă mijlocie” nu au reușit să-l împiedice să cadă într-o viață criminală care a culminat cu asasinarea tragică a micuțului Alfie.

Stephen Waterson a fost adoptat de Nigel Waterson, un fost ministru al pensiilor în guvernul lui John Major și deputat pentru Eastbourne, pentru care a fost ales anterior pentru „integritatea” lui și soția, Dr. Barbara Judge, o singură dată senior lector la prestigioasa școală de igiena și medicină tropicală din Londra.

El a fost bine-sortit să locuiască în suburbia bogată din Beckenham, sud-estul Londrei, într-o casă spațioasă, de milioane de lire sterline.

Waterson a participat, de asemenea, la școala episcopului Justus din Anglia, în apropiere de Bromley, care în timpul inspecției sale recente a primit un „grad bun”. El a continuat să frecventeze la Londra South East College, înainte de a deveni un funcționar la National Home Buyers.

Dar, în ciuda tentativelor părinților de a-l ține într-o viață onorabilă, el a lunecat într-un șir de condamnări pentru atacuri, inclusiv unul contra unei foste iubite, înainte de a-l strivi pe copilul de trei ani, într-o criză de furie în luna februarie a anului trecut.

Surprinzător, Waterson a folosit poveștile tatălui său adoptiv, educat la Oxford, care a fost cândva un mare avocat, pentru a-i amenința pe alții să nu-l denunțe, spunându-le că are „părinți puternici”.

Stephen a venit să locuiască cu domnul Waterson și soția sa, Dr. Judge. Timpul lui Stephen trăit cu Waterson l-a ”umflat” într-un cetățean care respectă legea. Dar… și ministrul are, la rândul său, o istorie foarte urâtă în spate.

Prietenii spun că Hoare s-a schimbat după întâlnirea cu Waterson și a pus fiul ei Alfie pe locul al doilea, de teama de a deranja noul ei iubit.

Prietena Alicia Midgeley a spus: „el a fost întotdeauna foarte nervos cu Alfie. Avea un contact foarte brusc cu el. Uneori îl pălmuia și-l arunca pe canapea. Dar ea și-a ținut gura. I-a spus o dată lui Alfie: ”Fă ce ți se spune sau Stephen se va enerva.”

Waterson se spune că ar fi lucrat într-un bar în sudul Londrei și ar fi obligat pe Hoare să-l întâlnească în orice moment din zi și noapte.

Stilul lor de viață haotic a marcat pe Alfie, a fost de multe ori cu mama lui și Waterson în mașină, stând până târziu în noapte.

Miss Midgeley a spus: „ea l-ar fi luat în mașina lui Stephen și mergeau să stea într-o parcare aiurea. Un părinte normal ar sta acasă cu copilul lor în pat, având grijă de el.”

Waterson a mai manifestat manierele sale violente, atunci când a amenințat că ucide pe Hoare și Alfie izbind mașina într-un zid. Poliția a fost chemată, dar Waterson a scăpat și mai târziu a negat acuzațiile.

Mai puțin de un an mai târziu, o ieșire similară de furie l-a văzut pe Waterson împingând violent înapoi scaunul cu micul Alfie, lăsându-l cu leziuni care s-ar fi dovedit fatale.

Procurorul din acest caz a spus că lui Waterson îi plăcea să spună peste tot că tatăl său este un om important.

Părinții bogați ai lui Waterson au participat la tribunal la procesul său, dar au refuzat să comenteze cazul.

Vom reveni cu știri la finalul procesului, după 9 septembrie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.