Cineva i-a luat-o înainte cu idei avangardiste: … Bancomat în Biserică!

”Motive de usturătoare invidie pentru Prea(stră)fericitul Daniel, iubitorul de arginți!” Cineva mai isteț i-a luat-o înainte…

Pentru că sunt din ce în ce mai puțini bani lichizi în circulație, un preot s-a ”luminat” și s-a decis să instaleze un bancomat pentru a face poporul evlavios oferte la altar, să pună o lumânare sau să contribuie la taxele de administrare.

Operațiunea bancomatul, nelipsită de controverse, a fost începută în luna Mai a anului trecut în Chioggia (Veneția), în Biserica San Giacomo, chiar în centru.

Pentru a-l gestiona, preotul paroh Vincenzo Tosello, în vârstă de 68 de ani, cunoscut sub numele de „Don diplomă”, are șapte, apoi redenumit „Don bancomat”.

„Nu am inventat această poveste – spune Don Tosello – Curia a fost contactată, iar Vicariatul General a propus să adopte, ca experiment, un cititor Pos în parohia mea, pentru test”.

„Nu are nici un scop comercial – explică el -, managerul își ține partea, în acest fel se evită și fenomenul furtului din biserică”. „Obiectivul – subliniază el – este de a oferi și celor care nu au numerar posibilitatea de a-și face oferta: oamenii circulă din ce în ce cu mai puțin numerar și este doar o idee anticipativă”.

Așadar, dacă nu aveți bani mărunți, nu vă faceți nicio problemă, Biserica este mereu în pas cu tehnologia. Domnul a dat, (bancomatul) fie Numele Domnului Lăudat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.