Napoli, un oraș magic dar… unele contraste sunt ȘOCANTE, amintesc de… țigănia de la noi!

Pornind de la o știre…  – Procurorul anti-mafie a înregistrat opt ​​persoane în registrul suspecților cu privire la concertul neautorizat organizat în Piazza del Plebiscito, la Napoli, pe 26 martie, cu o seară înainte de o căsătorie, numită de presă „trash”, pe străzile orașului.

Căsătoria cu pricina a fost între Tony Colombo și Tina Rispoli, văduva regretatului boss Gaetano Marino. Printre persoanele cercetate se numără un cântăreț neomelodic și Claudio de Magistris, fratele primarului din Napoli.

Pentru anchetatori, fratele primului cetățean ar fi favorizat concertul cântărețului neomelodico.

Comentariul primarului, care a definit povestea „suprarealistă”, a fost furios. „Sunt convins – a subliniat Luigi de Magistris într-o notă – că suspecții vor evidenția corectitudinea muncii lor ca o demonstrație a transparenței și legalității cu care Municipalitatea a lucrat întotdeauna în acești opt ani. Nu voi mai vorbi despre Colombo și împrejurimile sale pentru că nu acordă importanță mass-media decât celor care intenționează să arunce noroi asupra persoanei mele, așa cum a arătat deja această poveste îngrozitoare „.

Claudio de Magistris, fratele primarului, activ întotdeauna în lumea muzicii și în organizarea de evenimente, a fost o figură proeminentă în cele două campanii electorale (2011 și 2016) care i-au adus lui Luigi fotoliul de primar.

Noul primar și-a numit fratele în cadrul personalului cu un contract de colaborare sub formă gratuită, iar numele său a fost legat de rolul de manager pentru organizarea Forumului Culturilor.

O misiune care s-a stins. Claudio, împreună cu alte persoane instituționale, au avut și un rol în gestionarea Cupei Americii pe care a câștigat-o orașul Napoli. O sarcină care a costat, ca și pentru alții, o anchetă care pentru el s-a încheiat cu o achitare.

Pe lângă Tony Colombo și Claudio De Magistris, procurorii au înregistrat-o și pe Sarah Terracciano, președintele comisiei de spectacole municipale, și Mafalda Fasanella, membră a primăriei, în registrul suspecților.

Pentru aceștia din urmă, anchetatorii suspectează infracțiunea de abuz în serviciu în concurență. Cercetate, dar prin omiterea documentelor oficiale, comandantul poliției municipale din raionul Chiaia, Sabina Pagnano, căpitanul Giovanni D’Ambrosio și doi agenți. Ar fi trebuit să oprească flash mob-ul, care s-a dovedit a fi un concert, dar nu au făcut-o.


 

Așadar, într-un Napoli, oraș magnific, fascinant, plin de istorie și cu un spirit aparte, cu oameni calzi și primitori, artiști, navigatori, inventatori, ce mai, de toate… nu aveau cum lipsi contrastele… Pe lângă celebra muzică napolitană la mandolină și acordeon, pe lângă marile voci care au încântat planeta… apar astăzi neomelodicii… cum am spune noi românii, maneliștii…

Maneaua ultimelor decenii din România suferă o pierdere de audiență și acum lunecă ușor spre alte genuri și, probabil, se vor născoci noi genuri populare, tot de joasă calitate muzicală și artistică dar foarte cu priză la marea masă de …ignoranți…

Dacă nunțile cu alai zgomotos și cu mașini de (nejustificat fiscalmente) lux, au deranjat mai toate marile orașe ale României, iar autoritățile au fost mereu complice la astfel de bâlci dezgustător, iată că și Napoli este lovit de patima asta a fastuozității kitsch, a non-muzicii, ca o palmă grea dată marilor artiști napoletani…

Cum Dumnezeu să fii napoletan, cu o istorie în muzică fabuloasă și să asculți sau să cânți acest trash inaudibil, neomelodio?

Vă ofer spre audiție trei clipuri, unul cu muzică napolitană autentică și apoi, acest nou gen care bântuie Napoli ca o holeră: neomelodico… faceți comparația dar mai ales asemănarea cu muzica incultă și de joasă speță pe care a trebuit să o suportăm ani la rândul în țara noastră, maneaua… țiganilor fără har… Spun fără har fiindcă adevărații muzicieni ai țiganilor, lăutarii, au fost nevoiți să-și pună instrumentele în cui fiindcă MODA manelelor i-a distrus…

și acum faceți comparație:

…mai grav, o fetiță, presupunem sub 13 ani, și acest mânz cam de 15 ani, se joacă de-a insinuări sau directe despre …sex… iar Poliția ce face?… Nimic! Pedofilie pe față.

Să sperăm la o trezire a oamenilor spre valorile autentice, spre muzica și arta creată de oameni cu vocație.

Napoli, bogat în valori, nu poate fi sufocat de acest gen pseudo-muzical, neomelodico, așa cum România încet încet se curăță de gunoiul a ceea ce a însemnat …maneaua… și aruncă înapoi în sărăcie țiganii care vreo meserie sau vreun talent nu au… dar au înșelat lumea cu gunoiul lor.

În ce privește nunțile nejustificat de fastuoase, fiscul și garda de finanțe ar trebui să le fie …nașul mare!… și nu să vadă ceva a finuței sau finuțului, ci originea averilor…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.