S-a aflat cauza marelui incendiu care a afectat California aceste zile

Getty Fire, cum este botezat marele incendiu din Los Angeles, care a distrus o duzină de case și a forțat multe persoane – inclusiv unele celebrități – să fugă din zonă, a fost declanșat de o ramură de copac care a căzut deasupra liniilor electrice și a dat foc la patul de frunze din apropiere, au declarat marți oficialii.

„Incendiul a fost cauzat probabil de o ramură a unui copac care s-a rupt în timpul condițiilor puternice de vânt și, ulterior, a aterizat pe liniile electrice din apropiere, ceea ce a provocat scântei și arcuri electrice care au declanșat aprinderea frunzelor din apropiere”, a spus Departamentul de pompieri din Los Angeles.

De asemenea, departamentul a lansat imagini de pe dashcam despre ceea ce se crede a fi momentul în care a început focul.

S-a subliniat faptul că incendiul nu a fost rezultatul unor echipamente defecte. În ultimii ani, serviciile publice de stat au fost examinate.

Incendiul a izbucnit în jurul orei 1:30 pe partea de vest a Pasului Sepulveda, unde Interstate 405 trece prin Munții Santa Monica, extinzându-se spre cartiere și amenințând mii de case. S-a năpustit până lângă Muzeul J. Paul Getty și a ajuns aproape de casele  celebrităților LeBron James și Arnold Schwarzenegger.

Garcetti a spus că orașul a curățat copacii, iarba și frunzele în zonă în timpul verii. Ramura provine dintr-un copac la 25 de metri deasupra liniei electrice și 20 de metri pe un deal, conform KABC-TV.

Peste 650 de acri au ars și mii de oameni au evacuat casele. O duzină a fost distrusă și cinci au fost avariate. Garcetti a spus că în prezent nu există flăcări deschise, dar pompierii lucrează pentru stingerea jarului în toată zona arsă.

Șeful secției de pompieri din Los Angeles, Ralph Terrazas, a spus că pompierii au fost inițial depășiți de situație.

Departamentul de Apă și Energie al orașului a declarat că nu întrerupe serviciul clienților în caz de vânt puternic, spre deosebire de Pacific Gas & Electric, cea mai mare utilitate din California, potrivit Times.

„Sistemele noastre sunt complet diferite”, a spus Andrew Kendall, senior manager al sistemului de alimentare DWP, la o ședință a consiliului la începutul acestei luni, potrivit documentului. „Avem o suprafață de servicii de 465 mile pătrate. PG&E are 70.000 mile pătrate, Edison este 50.000 mile pătrate.”

Aproximativ 600 de clienți DWP din zona de stingere a incendiilor au rămas marți fără curent marți.

California s-a confruntat cu o serie de incendii în ultimele săptămâni. Echipajele luptă în prezent cu focul din Kincade în regiunea viticolă a statului; focul a afectat 75.000 de acri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.